Isglass med Jordgubb och Citron

Hej på er, ni fina!
Ni som har följt mig ett tag här inne vet nog om vid det här laget att jag älskar Isglass. Av alla dess slag. Gärna hemgjord med så få ingredienser som möjligt. Jag gjorde en isglass här om dagen som jag fotade av idag. Den innehåller endast tre ingredienser och blev snabbt en av mina favoriter. Så himla god! Och helt naturlig.

Jag gillar utmaningen att baka- och laga mat på så få ingredienser som möjligt. Men främst på så naturliga och ”rena” ingredienser som möjligt. Till exempel denna glass, den innehåller Jordgubbar, Citron och Honung. Tre ingredienser. Och om vi jämför med en väldigt populär, grön isglass hos Gb så kan ni se innehållsförteckningen här:
Vatten, socker, glukos-fruktossirap, druvjuice framställd av koncentrat, syra (citronsyra, trikaliumcitrat), stabiliseringsmedel (pektin, gummi arabicum, karragenan), arom, färgämnen (klorofyllkopparkomplex, kurkumin)”. 

Visst är det då mycket roligare att göra egen glass? Inte bara för att du vet vad den innehåller utan också för att det blir så himla mycket godare!

Isglass med Jordgubb & Citron, 6 st:

Ingredienser:
500 g jordgubbar
1 citron
1 msk honung
ev. lite vatten

Gör så här:
Mixa alla ingredienser till en slät smet i din matberedare/smoothie blender.
Häll upp i glassformar, stick ner glasspinnar och låt stå i frysen i minst 4 timmar.

Läskande god isglass. Hoppas att det ska smaka. ♥