Isglass mot halsont

Att glass mot halsont fungerar är sedan länge. Denna glass är inte bara god, utan även effektiv mot just halsont. Glassen innehåller både citron, lime, ingefära och honung.

Isglass mot Halsont
Isglass mot Halsont. Hur bra? Jag fick idéen från fantastiska Vivi. Superbra idé! Älskar det verkligen. Jag är ju en glassätare av rang, speciellt isglass. Och jag har så länge jag kan minnas fått isglass när jag varit hemma med halsont. Och det var ofta! Innan jag opererade bort mina halsmandlar när jag var 14 år så hade jag nästan konstant ont i halsen. Jämt. Alltid streptokocker eller halsfluss. Önskar så att det fanns Glass som inte bara lindrade med sin kyla- utan också med sitt innehåll då. Nu gör det det!

Isglass mot Halsont
Jag har dock inte använt receptet på den glass som Vivi gjort, utan tog det jag hade hemma och sådant jag vet ska lindra en öm hals. Ingredienser som jag bland annat har i både mina Halstabletter och i min Ingefärashot.

Glass mot halsont, 6 st:

Ingredienser:
2 dl mango
1 stor bit ingefära
3 citroner
1 lime
Honung efter smak
Vatten

Gör så här:
Mixa mango och ingefära med juice från citron och lime till en slät glassmet.
Tillsätt sedan honung efter smak. Rör sedan ner vatten så att du får den mängd glassmet som du behöver för att fylla alla formar. Fyll formarna och stick sedan ner glasspinnar och ställ i frysen över natten.

Om du gör detta till barnen så kan du ersätta en del av citronen mot apelsin för att slippa den värsta syran. Samt endast ta en liten bit ingefära och kanske desto mer honung. 

Isglass mot Halsont
Visst är detta den mest fantastiska glassen? Jag vaknade själv upp med halsont i morse och har ätit inte mindre än 2 st glassar redan. Fler kanske det blir innan det blivit kväll.

Hoppas att ni ska gilla dessa glassar! Lycka till ♥

 1. Jenny skriver:

  Var köper man glassformar och pinnar?

  1. Glassformarna har jag köpt på Leilas general store! 🙂

 2. Varifrån är glassformarna?

  1. Glassformarna har jag köpt på Leilas general store! 🙂

 3. Lilian skriver:

  Detta ska jag försöka orka m att göra idag! Vaknade igår o hade sjukt ont i halsen sen kom febern 🙁 Tur man har nära till Klinte så man kan handla, lr så skickar man mannen

  1. Stackars dig! Krya på dig. Hoppas att du får i dig lite glass. <3

 4. Anna skriver:

  Kan man använda fryst mango som tinat? 🙂

 5. Julia skriver:

  Du har så himla bra recept! Jag gjorde chocolate chip-kladdkakan i helgen till min pojkvän och den tog slut på nolltid haha! Sen gjorde jag den till mina föräldrar som verkligen också uppskattade den, så pass mycket att mamma gjorde den till sin gäster dagen därpå 🙂 3 CCC-kladdkakor inom loppet av en helg -bra betyg!

  Ha det bra!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..