ANNONS

Energibollar – Grundrecept

/

Energibollar
Energibollar är någonting som jag alltid har med mig. I väskan, i en påse i fickan, i bilen.. När jag är på språng helt enkelt. Det är verkligen perfekt att ta en energiboll när man känner att energin sjunker. Jag har även ett gäng hemma i frysen att ta fram för att äta en eller två när sötsuget gör sig påmint. Det ska bara finnas i frysen! På så vis håller jag mig ifrån andra sötsaker och så minskar ”skåpätandet” ordentligt. Och förutom det så är det förbannat goda också!

Energibollar, 30 st:

Ingredienser:
200 g torkad frukt (alltså aprikos, dadlar osv..)
2 dl nötter av valfri sort
1 dl blötlagda gojibär
2 dl kokosflingor
2.5 msk kakao
0.5 dl starkt kaffe (kan bytas mot vatten)
+ 2 dl kokos att rulla i

Gör så här:
Mixa alla ingredienser i din matberedare.
Rulla till 30 jämnstora bollar, rulla sedan i kokos.

  •   Förvaras i kylskåp.
    Går utmärkt att frysa in

Energibollar
Glöm nu inte bort att du kan experimentera precis hur du vill med detta recept! Håll dig på ett ungefär till måtten på varje ingrediens, och sedan är det bara att go bananas. På tal om bananas så kan du även mixa ner banan om du önskar! Gott! 🙂

Lycka till! Kram ♥
0
19

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00