Morotscupcakes

Saftiga och goda morotsmuffins med en klassisk philadelphia-glasyr. Dessa cupcakes passar lika bra till kalaset som till eftermiddagskaffet.

Morotscupcakes
Dessa ljuvliga cupcakes med smak av morotskaka har blivit mina nya favoriter. Alltså, det ÄR morotskaka, fast i muffinsformar. På så vis tycker jag att det blir saftigare. Och så är det roligt att alla kan få sina egna morotskakor, inte sant?

Morotscupcakes
Ni ser så saftiga de är! Och en hemlighet jag har för frostingen är att blanda den med vispad grädde. Morotskakafrosting vill gärna bli finnig och svår att spritsa ut annars. Men när jag gör morotscupcakes vill jag gärna spritsa frostingen och gjorde därför så att jag blandade med vispad grädde. Det blir hur bra som helst! Men det går givetvis att skippa det om man så önskar.

Morotscupcakes, 12 st:

Ingredienser muffins:
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl smakneutral olja
3 finrivna morötter
2.5 dl vetemjöl
2 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

Ingredienser Frosting:
2 dl vispgrädde
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
200 g färskost
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Muffins: Börja med att sätta ugnen på 175°c och placera ut 12 muffinsformar på en plåt, gärna en muffinsplåt. Ställ åt sidan.
Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp. Rör sedan ner oljan och de rivna morötterna.
Blanda de torra ingredienserna i en skål för sig och vänd sedan ner dem i smeten. Vänd runt till en klumpfri smet. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter, de ska vara härligt gyllenbruna.
Tag ut och låt svalna medan du gör frostingen.
Frosting: Vispa upp vispgrädden ganska hårt i en bunke för sig. Vispa sedan ihop smör och florsocker fluffigt med elvisp. Tillsätt sedan färskost och vaniljsocker, vispa ytterligare ett par minuter till en fluffig- och slät frosting.
Vänd sedan ner den vispade grädden och rör ihop tills frostingen är väl blandad.
Spritsa sedan frostingen på de avsvalnade muffinsen. Toppa eventuellt med lite kokos.

Hoppas att det ska smaka! Nu ska jag ut i solskenet och njuta av dagen. Kram på er ♥
 1. Sofia skriver:

  Går de bra att frysa? 🙂

  1. jag är också nyfiken!

 2. Hej! Bakade dessa igår till vår sons kalas idag, vi provsmakade de ”fula” och gud så goda och fluffiga! Nu väntas det massa goda och finare morotscupcakes på kalaset! Tack för en superinspo blogg!

 3. Hej Frida!
  Jag bakade dom goda morotscupcakesen och dom blev så goda, så tack snälla för det smarriga receptet. Vi ska ha kalas imorgon och då tänkte jag göra dom igen, men som minicupcakes istället….Ska jag ha ugnen på 175°c då också och bara minska på tiden?
  Tacksam för svar!
  Hälsningar Susanne

 4. lisa skriver:

  Frida! Jag gjorde dina kladdkakebollar med kakdegsgömma inför förra helgen och HERREGUD vad bra de blev! Har resten av batchen i frysen och jäklar alltså. Min man har ätit en varje kväll och jag (som försöker minimera socker på vardagar) har stressat kollat status i frysfacket och väst åt honom att spara till helgen. Tack och lov tog han mina hot på allvar och jag har nu, helg två, kunnat njuta av de fantastiska bollarna! TACK för världens bästa recept!!! Kommer alltid alltid baka dessa! Så tacksam över att receptet funkade för mig med heeeelt värdelös gammal gasugn som bokstavligen typ bara går att göra kladdkaka i (undervärme = inget kan få färg/struktur ovanifrån). KRAM <3

  1. Hej! Men ÅH vad roligt att höra! Ha ha, vad skönt att dina hot verkar fungera! Vad gör man inte för att ha kontroll över sötsakerna.. 😉
   Blir superglad av att du delar med dig. Tusen tack!! Ha en superfin kväll och en härlig vecka! Kram!! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..