Semmelkladdkaka

Semmelkladdkaka. Semla på ett nytt sätt! Här får du det bästa av två världar – kladdkaka och semla i ett. Inte nog med att den är ljuvligt god, den går dessutom betydligt snabbare att baka än traditionella semlor.

Visste ni att det är min kära vän Sabina som är skapare av Semmelkladdkakan från allra första början? Hon är den som tagit fram det allra första receptet på denna himmelska kladdkaka, och den blev minst sagt en succé. Till och med så populär att du nu finner Semmelkladdkakanöverallt på internet! Och att ordet ”Semmelkladdkaka” blev ett av de 10 mest googlade orden år 2016. Coolt! Och Tack Sabina, för inspirationen och att du tar fram så himla bra recept! 

Jag har idag inspirerats av Sabinas Semmelkladdkaka men gått efter mitt standardrecept på kladdkaka där jag bara tagit bort kakao och lagt till kardemumma och mandelmassa. Det blev verkligen SÅ gott. Min nya favvokladdis!

Semmelkladdkaka, 10 bitar:

Ingredienser:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk mortlad kardemumma
50 g riven mandelmassa
1 nypa salt

Garnering:
2 dl vispgrädde
1 nypa mortlad kardemumma

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en brödform med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Smält smöret och låt svalna en aning.
Rör ihop ägg och strösocker i en skål, tillsätt sedan vetemjöl, vaniljsocker, kardemumma, mandelmassa, salt och det smälta smöret. Arbeta ihop en slät smet och häll den sedan i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 16-17 minuter. Tag ut och låt stelna helt i frysen eller kylskåpet.
Vispa grädden och spritsa den på kladdkakan innan servering, toppa sedan med lite mortlad kardemumma.

Hoppas att det ska smaka! ♥

Fler Semmelvarianter:
Friterade Semmelmunkar
Semmelcupcakes
Semmelmusslor
Minisemlor
Semmeldessert
Semmeltårta
Croissantsemla
Nutellasemla
Semmelbullar
Semmelwhoopies
Semmelpizza
Klassiska Semlor