ANNONS

Friterade Semmelmunkar

/

Friterade Semmelmunkar där munken smakar kardemumma och är fylld med en krämig mandelmassa. Dessa ljuvliga munkar rullas i strösocker och doppas i lättvispad grädde vid servering.

Friterade Semmelmunkar
Jag har alltid gillat semlor, av alla dess slag faktiskt. Och jag har alltid trott att den klassiska semlan är den godaste, MEN oj så fel jag haft. Att jag inte kommit på denna idé om Friterad Semmelmunk tidigare? För denna Semmelvariant är den absolut godaste jag ätit. Någonsin. Om/när ni provar att baka dessa själva så kommer ni att förstå vad jag pratar om. SÅ gott!

Friterade Semmelmunkar
Munkarna fyllde jag med hemgjord Mandelmassa. På så vis blir de allra godast.

Friterade Semmelmunkar, 30 st: 

Ingredienser:
25 g jäst
2.5 dl vatten
0.5 dl strösocker
2 tsk kardemummakärnor
1 tsk salt
75 g smör
6-7 dl vetemjöl

Fritering:
1 liter smakneutral matolja
1-2 dl strösocker att rulla munkarna i

Ingredienser Mandelmassa:
150 g skalad sörmandel
1.75 dl florsocker
1 äggvita

Gör så här:
Mandelmassa: Mixa mandeln fint i din matberedare. Tillsätt sedan florsocker och äggvita – vispa ihop en krämig massa.

Munkar: Smula jästen i en bunke (gärna den till din köksassistent) och tillsätt resterande ingredienser (5 dl av mjölet) och arbeta ihop till en deg. Tillsätt resterande mjöl lite i taget. Arbeta till en smidig deg. Låt sedan jäsa i 30 minuter under bakduk.  – Gör mandelmassan så länge.
Stjälp upp den färdigjästa degen på en lätt mjölad bakbänk och dela den i 30 jämnstora delar. Rulla varje del till en slät boll och lägg på ett bakplåtspapper. Låt jäsa i ytterligare 20-30 minuter.
Hetta upp oljan i en stor kastrull, låt värma till 170°c och börja sedan fritera bollarna. Fritera två i taget till en gyllenbrun färg. Låt sedan droppa av på hushållspapper innan du rullar dem i strösocker.
Låt munkarna svalna innan du fyller dem med mandelmassa (med hjälp av en spritspåse). Servera munkarna med en liten skål lättvispad grädde vid sidan.

Friterade Semmelmunkar
Hoppas att det ska smaka!  ♥

20
42

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00