ANNONS

Nachosemla – recept

/

Nachosemlan. Årets stora snackis. Mjuka brödbitar i fina trekanter med smak av kardemumma som du sedan doppar i mandelmassa och vispgrädde. En perfekt dessert att umgås över med familj och vänner.

Nachosemla
Skaparen av denna ljuvliga Nachosemla är superkonditorn Roy Fares. Det är från honom jag fått inspirationen till mitt recept. Tack Roy, du är ett geni!

Varje år hör jag hundratals delade åsikter om det här med Semlan. Ska den serveras som en klassisk semla eller vågar vi experimentera? Ni vet ju sedan innan att jag står bakom alla slags experiment i köket. Och jag ÄLSKAR att vi tar klassiska bakverk och gör något nytt av dem. En 2.0- version. Nachosemlan är verkligen himmelskt god! Och jag är så glad att jag fick till ett så bra recept, så att även vi som inte har möjlighet att åka till Roys konditori Mr.Cake också får avnjuta årets stora nyhet.

Nachosemla

Nachosemla:

Ingredienser nachobröd:
25 g jäst
2.5 dl ljummet vatten eller mjölk
100 g rumsvarmt smör
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk stött kardemummakärnor
1 nypa salt
8 dl vetemjöl

Ingredienser Mandelmassa:
200 g skalad sötmandel
2.5 dl florsocker
1 äggvita

Gör så här:
Nachobröd: Börja med att smula jästen i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser – vetemjöl lite i taget. Arbeta degen smidig.
Låt jäsa under bakduk i 30 min. Sätt ugnen på 225°.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela degen i 2 bitar. Kavla ut varje del så att den blir i samma storlek som din ugnsplåt. Lägg över den utkavlade degen på bakpappersklädd plåt och rulla med kruskavel. Låt sedan jäsa i ytterligare 15 minuter och grädda sedan i mitten av ugnen i ca. 5-6 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan du skär dem i lagom stora trekanter. Låt sedan svalna helt. Servera med mandelmassa och vispgrädde.
Mandelmassa: Mixa mandeln fint i din matberedare. Tillsätt florsocker och äggvita och arbeta samman till en slät massa. Tillsätt eventuellt lite vatten om massa blivit för kompakt – den ska vara krämig.

Nachosemla
Hoppas att det ska smaka! ♥

Fler Semmelrecept:
Semmelcupcakes
Semmelmusslor
Minisemlor
Semmeldessert
Semmeltårta
Croissantsemla
Nutellasemla
Semmelbullar
Semmelwhoopies
Semmelpizza
Klassiska Semlor

5
19

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00