Bounty med saffran

Hemgjorda Bountys med smak av saffran. Julens kanske godaste godis. Du bakar dessa enkelt på endast 4 ingredienser.

Bounty med saffran
Se så härliga de ser ut! Jag måste säga att jag blev glatt överraskad när jag provsmakade dessa. Jag kände när jag gjorde dem att de kanske får en lite för svag smak av saffran, men icke! De smakade så himla bra. Perfekt mängd saffran skulle jag säga!

Bounty med saffran
De blir så oerhört krämiga och goda. Och så den läckra gula färgen på det. Dessa kommer att gå åt som smör på julens dessertbord.

Bounty med saffran, 12 st:

Ingredienser:
200 g kondenserad, sötad mjölk
3.5 dl kokos
0.25 g saffran (ett halvt 0.5-grams paket)
200 g mjölkchoklad

Gör så här:
Börja med att hetta upp ca. 2 msk av den kondenserade mjölken i micro eller i en liten kastrull. Rör ner saffranet och rör om tills den fått en klargul färg.
Rör ihop kondenserad mjölk med kokos till en krämig massa.
Forma 12 jämnstora bountybitar av smeten och lägg dem på ett bakplåtspapper.
Låt frysa i 30 minuter.
Smält chokladen och doppa dina bountys där i. Lägg tillbaka dem på bakplåtspapperet och låt sedan stelna helt i kylskåp.

Bounty med saffran
Lycka till med godisbaket. Hoppas att det ska smaka! ♥

Fler recept på Julgodis:
Centerfudge på 3 ingredienser
Pepparkakskola
Saffransknäck
Saltlakritskola
Varm choklad- fudge
Julmustkola
Vaniljfudge med skumtomtar
Chokladfudge på 2 ingredienser
Polkakola
Dumlechips á la rocky road

  1. Felicia skriver:

    Vad använder du för choklad här? 🙂

  2. Sara skriver:

    Har du även på lite salt på dina saffransbountys?

    1. Nej! Det är kokos som jag mortlat med lite saffran. 🙂

  3. Låter mumma!! Lite oklart m receptet, det är alltså endast 2msk av den kondenserade mjölken som värms o blandas m saffran o sen tillsätter man resten av den kond mjölken och kokos o gör en smet ?

    1. Hej! Jag ursäktar mig för otydligheten. Ska skriva om så att det blir tydligare! Men det jag menar är att hetta upp lite kondenserad mjölk och sedan blanda den med övriga mjölken och sedan med kokos. Tack för din kommentar! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..