Kioskbollar – Ljusa havrebollar

Ljusa Havrebollar, även kallade Kioskbollar är någonting som jag minns från min barndom. Det är en krämig boll med smak av vanilj och chokladpulver. Ljuvligt gott!

Jag har en liten hemlighet i mitt recept. Hemligheten är varm choklad. Många recept innehåller kaffe. Men jag tycker att det blir lite för likt en vanlig chokladboll i smaken om receptet innehåller kaffe. Så i detta recept är det varm choklad som gäller. Och det är den varma chokladen som gör Kioskbollarna så ljuvligt goda.

Kioskbollar, 20 st:

Ingredienser:
100 g rumstempererat smör
0.5 dl varm choklad, avsvalnad
1 msk vaniljsocker
5 dl havregryn
1.5 dl florsocker
1 dl kokos
1 dl oboýpulver
1 nypa salt
+ 1.5 dl kokos att rulla i

Gör så här:
Ner med alla ingredienser (utom kokosen som de ska rullas i) i en matberedare.
Mixa ihop en krämig smet. Rulla sedan till lagom stora bollar och rulla sedan bollarna i kokos.

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina val av kakor. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

Här ser ni en film på mig när jag bakar dessa Kioskbollar.

Lycka till med era Kioskbollar! Stor kram.