Chokladcupcakes med popcorn och kola

Chokladcupcakes med popcorn och salt kola. Dessa har allt. Det söta, salta, krispiga, saftiga, kladdiga, chokaldiga och ja. Allt. SÅ himla goda! R.I.P Diet? Nej, ät dessa cupcakes för glatta livet, vetja!

Jag har ringlat över en hemgjord Kolasås som kokas enkelt på 4 ingredienser och knappt 10 minuter. Den är inte bara god på dessa cupcakes utan även ljuvlig att koka ihop för att ringla över sin glass.

Chokladcupcakes med kolapopcorn, 12 st:

Ingredienser Muffins:
75 gram smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1 dl mjölk
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0.5 tsk salt

Ingredienser Kolasås:
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 msk smör

Ingredienser Popcorn:
2 msk neutral olja
0.5 dl popcornkärnor
salt

Ingredienser Frosting:
200 g philadelphiaost
1 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad

Gör så här:


Chokladmuffins:

 Börja med att sätta ugnen på 175° och placera ut muffinsformar i en muffinsplåt. Ställ åt sidan.


Smält ihop smör, vaniljsocker, vatten och mjölk i en kastrull på låg värme på spisen, låt sedan svalna en aning. Vispa upp äggen och rör sedan ner dem i smörblandningen.


Blanda strösocker, mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål för sig och tillsätt sedan smörblandningen. Vispa ihop en klumpfri smet. Häll sedan smeten i formarna, fyll till 2/3 i varje form. Grädda sedan mitt i ugnen i ca. 15-18 minuter. Tag ut och låt svalna.


Kolsås: Koka kolasåsen medan dina muffins gräddas. Koka ihop alla ingredienser till såsen i en kastrull på medelhög värme. Låt koka ca. 8-9 minuter och tag sedan av från värmen. Klicka ner smöret och rör om tills det smält. Häll upp i en glasburk och låt svalna helt.


Popcorn: Hetta upp oljan i en stor kastrull med lock. När du hör att det börjar fräsa så slänger du ner 5 popcornkärnor – när alla de poppat upp så häller du i resterande kärnor. Låt det poppa till det blivit tyst och tag sedan av från värmen. Häll upp i ett durkslag och strö över salt efter smak.


Frosting: Smält chokladen på låg värme och låt svalna en aning. Vispa ihop philadelphiaost och vispgrädde med elvisp till ett fast fluff. Rör sedan ner den smälta chokladen och rör om tills allt blandat väl.


CupcakesSprita ut frostingen på varje muffins. Blanda sedan en del popcorn med hälften av kolan och fördela dem på alla muffins. Ringa till sist över den sista kolan.  Ät och njut!

Låt er absolut inte skrämmas av att receptet och beskrivningen är så lång. Det är INTE svårt att göra dessa – tvärtom så är det enkelt. Och det är roligt! En del moment, men läs igenom receptet noga innan du börjar så att du har koll på allt. Lycka till! ♥