Energibollar – bästa receptet

Energibollar
För ett par veckor sedan lade jag ut en story på min Instagram där jag mixade ihop Energibollar. Många av er blev nyfikna på receptet, och sanningen är den att jag aldrig riktigt följt något recept. Men på er önskan har jag nu knåpat ihop ett recept som ger ljuvligt goda energibollar. Krämiga och himmelskt goda.

Energibollar, 25 st:

Ingredienser:
20 dadlar
0.5 dl kokt kaffe
0.5 tsk vaniljpulver
0.5 dl kakao
1 dl nötter av valfri sort
2 dl fiberhavregryn
2 dl kokos
+ kokos eller nötkross att rulla i

Gör så här:

 1. Börja med att kärna ur dadlarna. Lägg dem sedan i en matberedare och tillsätt resterande ingredienser. Mixa ihop till en smidig och klibbig deg. Tillsätt mer havregryn eller kokos om den är för klibbigRulla sedan till bollar och rulla i kokos eller krossade nötter.
 • Förvaras i tätslutande burk med lock (eller plastpåse) i kylskåp. Funkar även att frysa!

Energibollar
Hoppas att det ska smaka. ♥

 1. Ami skriver:

  Tack för tipset dessa måste man testa

 2. Sanna skriver:

  Hej. Jag är sugen på att testa detta recept, men är nötallergiker. Har du något förslag på vad man kan ersätta nötterna med? Eller blir det bra om man bara utesluter dem?

  1. Andra frön och kärnor om du kan äta det. T.ex pumla eller solros 🙂

 3. Har gjort dessa sååå många gånger och de är så himla goda!

 4. Malin skriver:

  Har du någon idé på vad man kan ersätta kokosen med?

  1. Du kan ta extra havregryn eller nötter om du vill. Eller solroskärnor? 🙂 Kram!

 5. Fint recept. Kan du ordna så det går att maila dina recept. Letar ofta för min dotters räkning, skulle underlätta. Tack

  1. Hej! Jag ska absolut ta detta vidare till teknikerna! Tack för tips. 🙂 Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..