ANNONS

Himmelsk Jordgubbstårta – allas vår favorit

/

Hej på er, mina kära vänner! Hoppas att allt står väl till mer er.
Jag är faktiskt nerbäddad i soffan med migränkänningar. Men förhoppningsvis behöver jag bara äta lite mat och dricka mycket vatten. Och ta en paus från allt jobb. Sedan vi startade upp min Youtubekanal så har det blivit mer och mer jobb. Och tro mig när jag säger att jag älskar mitt jobb, dock vill jag inte jobba ihjäl mig. Jag vill behålla den härliga känslan jag har när jag tänker på mitt företag och alla mina kanaler. Inte döda glöden. Så, efter detta inlägg så tänker jag pausa till imorgon bitti. Lång paus va? – Ja, för mig är den lång. Ofta arbetar jag sent om kvällarna, fram mot 23-24, och sedan börjar jag igen direkt efter morgonpromenaden med hundarna. I alla fall så tänkte jag dela min Himmelska jordgubbstårta än en gång. Den kan aldrig delas för mycket, eller hur? Jag bakade den på begäran av min man när vi firade hans födelsedag för drygt en månad sedan. Och så kom jag på att jag inte visat er den ännu! Så, här är den.

Himmelsk_jordgubbstårta2
Jag tror att denna är den jag blivit mest nöjd med hittills av alla himmelska jordgubbstårtor jag bakat. Eller okej, det finns en som är finare. Eller åtminstone har finare mening, vår bröllopstårta. Så denna kommer på en välförtjänt andra plats. Jag älskar halvnakna tårtor där bottnarna syns en aning.

Himmelsk_jordgubbstårta3
Denna bakade jag på tre riktigt tjocka och saftiga bottnar. Blev så god. Precis som vanligt. 🙂

Himmelsk Jordgubbstårta, 10 bitar:

Anslag:

 • 4 ägg
 • 2 dl strösocker
 • 1 dl potatismjöl
 • 1 dl vetemjöl
 • 1 tsk vaniljpulver
 • 1.5 tsk bakpulver

Jordgubbsfyllning:

 • 4 dl vispgrädde
 • 200 g philadelphia
 • 1.5 dl florsocker
 • 1.5 tsk vaniljpulver
 • 500 g jordgubbar, i småbitar

Gör så här:

 1. Tårtbotten: Börja med att sätta ugnen på 175°C  och klä en springform, 18 cm med bakplåtspapper – höga kanter. Smörj formen med smör och bröa gärna med kokos. Ställ åt sidan.
  Vispa upp ägg och strösocker vitt och riktigt fluffigt,  med elvisp i ca. 5 minuter. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och vänd försiktigt runt till en klumpfri smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca. 35-40 minuter. Tag ut och ställ i frysen direkt för snabbare nedkylning. Skär sedan i 3 eller 4 anslag.
 2. FyllningVispa upp grädden hårt i en bunke för sig. Vispa sedan upp philadelphiaost med florsocker och vaniljpulver. Tillsätt sedan jordgubbarna och rör ihop. Blanda ner färskostblandningen i vispgrädden och vispa till en tjock smet – enklast med ballongvisp.
  Tag fram anslagen och lägg den tjockaste botten på ett tårtfat. Fyll med ett lager jordgubbsmousse och lägg sedan på nästa anslag. Upprepa till sista anslaget och spackla sedan tårtan med resterande fyllning.
 3. Dekorera gärna med färska bär.

* Om du upplever fyllningen för lös – vispa då för hand med en ballongvisp till önskad konsistens. Den blir tjockare ju mer du vispar.
För glutenfritt alternativ – byt ut vetemjöl mot potatismjöl (alltså 2 dl potatismjöl totalt). 

Himmelsk_jordgubbstårta1
Hur många av er har provat min himmelska jordgubbstårta? 🙂

30
44

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00