I Kladdkakan har jag alltså färska Jordgubbar. Och så kokos och citron också. Jag älskar kombinationen jordgubb, kokos och citron så att det skulle funka i en kladdkaka tvivlade jag inte en sekund på. Kakan blev ljuvligt god.
Jag skulle ha låtit kladdkakan stå i kylskåp över natten så att den blivit lite mer fast. Men det hade jag inte tid med denna gång, så därför är den lite extra kladdig i mitten. Dock är det inte mig emot. Det heter ju kladdkaka av en anledning tänker jag. ;-))
Jordgubbskladdkaka 8-10 bitar:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
rivet skal från 1 citron
1 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 dl kokos
10-12 jordgubbar
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en form med löstagbara kanter, 20 cm.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Rör ihop ägg och strösocker i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser utom jordgubbarna (smöret sist) och rör ihop en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och lägg sedan på halverade jordgubbar.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter.
Tag ut och låt svalna helt i kylskåp innan servering.
Denna lilla filur var lagom sugen på Jordgubbskladdkaka vill jag lova. Han är alltid med mig när jag fotar jobb. Så himla roligt!