Saftiga Citronmuffins

Saftiga muffins med smak av citron och vanilj. Dessa blir extra saftiga och goda då jag inte vispar ner så mycket luft i smeten. De passar perfekt att ha i en dessert, att bygga minitårtor av eller att bara äta precis som de är.

Saftiga Citronmuffins
Om ni frågar mig så är dessa muffins de allra godaste. I all sin enkelhet. De smakar som en citronkaka som farmor och mormor alltid bakade när jag var barn. Jag antar att många av er också har en känd citronkaka i familjen. Precis så smakar dessa muffins. Den enda skillnaden är att dessa är mycket mer saftiga, och det är knappast negativt i min mening.

Här visar jag er steg för steg när jag bakar dessa muffins. 

Saftiga Citronmuffins, 10 st:

150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
skal av 1 citron
0.5 dl citronsaft
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver

Gör så här: 1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och ställ ut 10 muffinsformar i en muffinsplåt.
2. Vispa smör och strösocker krämigt med elvisp. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ihop.
3. Rör ner resterande ingredienser med en slickepott.
4. Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 12 minuter.

Saftiga Citronmuffins
Hoppas att det ska smaka!

Ha nu en toppenfin torsdag. Glöm inte att följa mig på Instagram och Facebook för roliga uppdateringar flera gånger dagligen.
Vi hörs lite senare. ♥
 1. Hej! Muffinsen står i ugnen. De blir inte färdiga på 12 minuter i 175 grader. Jag är bara nyfiken, varför bara 175 grader när många andra liknande recept bakar i 200+ grader? mvh Christina

  1. Hej! Alla ugnar är olika effektiva så du kanske behöver grädda dina några minuter extra. Inget konstigt med det. 🙂 Stor kram!

 2. Agnes skriver:

  Ett helt fantastiskt recept som resulterar i underbart goda och perfekta muffins. Helt rätt konsistens och smak. Jag behövde dock ha i dem i ungnen i 20 min för att de skulle bli genomgräddade och få färg. Men det gör ingen ting! De här kommer jag absolut att bjuda mina vänner på!

  1. Vad roligt att du gillade dem! Du gör mig glad! Stor kram.

 3. bagarn skriver:

  muffinsen fick ingen färg hade inne dem i 20 minuter till och med, vad kan detta bero på?

 4. Hanna skriver:

  Super goda verkligen! Älskar <3

 5. Helt otroligt goda muffins. Så saftiga. Tusen tack för ett lättbakat recept på muffins.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..