Chokladbollar på Smörkräm

Chokladbollar på Smörkräm. JA! Det är så enkelt och blir godare än jag någonsin kunnat drömma om. Iväg med alla andra chokladbollsrecept - det enda du behöver är just detta!

Chokladbollar_pa_smorkram5

Smörkrämen mixar jag ihop i min matberedare i 5-7 minuter, och längre ändå om det behövs. Sedan tillsätter jag havregryn tills jag nått en bra konsistens. In i kylen en stund, sedan är det bara att rulla och njuta. DRÖMGODA!

Chokladbollar_pa_smorkram

Jag lovar er att dessa är de godaste chokladbollarna jag har gjort någonsin. Min pappa sade likadant, och sedan åt han upp allihopa.. :-))

Dessa är perfekta att baka om du eventuellt har fått smörkräm över efter att ha bakat en kaka eller tårta. Toppen att slippa slänga den goda krämen, inte sant?

Chokladbollar_pa_smorkram1

Chokladbollar på smörkräm, 20 st:

 • 100 g smör
 • 1.5 dl florsocker
 • 0.5 dl kakao
 • 0.5 dl oboýpulver
 • 1 espresso
 • 2 msk vatten
 • 5-6 dl havregryn

  + kokos att rulla i

Gör så här:

 1. Börja med att mixa rumsvarmt smör med florsocker, kakao, oboýpulver, espresso och vatten till ett fluff i din matberedare. Mixa i ca. 5-7 minuter.
 2. Tillsätt sedan havregryn efter behov och mixa till en bra konsistens. Ställ i smeten i kylskåpet 30 minuter och rulla sedan till chokladbollar som du rullar i kokos, pärlsocker, strössel eller vad du önskar.

Chokladbollar_pa_smorkram6
Lycka till med era Smörkrämschokladbollar.

Göm inte att följa mig på Instagram Facebook för härliga uppdateringar flera gånger om dagen. Kram ♥

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..