Kladdig Rabarberkaka

Denna kaka är en blandning av sockerkaka och kladdkaka. Den innehåller inget bakpulver men blir som sockerkaka i konsistensen runt kanterna, i mitten blir den som en len och god kladdkaka. Rabarbern ger kakan en syrlig ton som vaniljsockret balanserar upp fint med sin sötma.

Jag fyndade en ny pall igår på en blomsterhandel som jag provade att fota på idag. Visst blev det fint? Tänk då så fina bilderna kommer att bli när jag hittar mina riktiga kameror. Nu har jag fotat med telefonen och det blev ju också ganska fint faktiskt.

Ser ni denna kaka? Jag har provat att baka den 3 gånger för att vara säker på att den blir sådär. Och ja, så blir den varje gång. Som en sockerkaka i kanterna och en kladdkaka i mitten. SÅ himla god. Den fick högsta betyg av sambon och det säger inte lite vill jag lova.. 🙂

Kladdig Rabarberkaka, 10 bitar:

 • 150 g rabarber, hackad
 • 125 g smör
 • 2 ägg
 • 2.5 dl strösocker
 • 1 msk vaniljsocker
 • 2.5 dl vetemjöl
 • 0.5 tsk salt
 • 1-2 msk råsocker
Gör så här:
 1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en brödform (1.5 l) med bakplåtspapper.
 2. Smält smöret och ställ åt sidan.
 3. Rör ihop ägg och strösocker. Tillsätt sedan vaniljsocker, vetemjöl och salt. Arbeta till sist ner smöret och rör ihop en klumpfri smet.
 4. Häll smeten i formen och toppa med rabarber.
 5. Strö över råsocker och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter.
 6. Tag ut och låt svalna i formen innan servering.
Hoppas att det ska smaka. ♥

 

 1. Malin skriver:

  Provade ikväll men fick ha den i ugnen dubbelt så lång tid som det stod…

  1. Ja, så kan det vara. Alla ugnar gräddar olika då alla ugnar är olika effektiva. Min dåvarande ugn var väldigt varm på låga grader. Men så är det när man bakar. Man får hålla koll på tiden! Kram till dig! <3

 2. Malin skriver:

  Har precis bakat o smakat denna rabarberkaka o den var ju bara så underbart god, bästa jag ätit
  Tack för receptet

  1. Vad roligt att höra! Tack själv för att du delar med dig. Kram <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..