Saftiga Rabarbermuffins

Jag bakade dessa muffins igår morse, sedan hade vi med oss dem ut till huset där vi var och målade hela dagen. Jag har ännu inte hittat mina kameror som gömmer sig i någon av alla kartonger, så nu får jag nöja mig med min telefonkamera. Den duger så länge. :-))

Hela vår gräsmatta är täckt av ljuvliga blommor i olika sorter. Den är inte klippt på två veckor då vi inte varit hemma, men nu ska vi klippa den ikväll. Ska försöka hinna med att springa före sambon när han klipper så att jag får in alla maskrosor. Ikväll ska de nämligen få bli marmelad och honung, mums!

Saftiga Rabarbermuffins, 12 st:

  • 200 g rabarber
  • 1.25 dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma, mortlad
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 2.5 dl vetemjöl
Gör så här:
  1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och placera ut 12 muffinsformar på en plåt, ställ åt sidan.
  2. Skölj- och hacka rabarbern, blanda den sedan med 0.25 dl av strösockret och kardemumman.
  3. Rör ihop smör, strösocker (1 dl) och vaniljsocker krämigt. Tillsätt sedan äggen – ett i taget och rör ihop en jämn smet. Vänd till sist ner bakpulver och vetemjöl och arbeta ihop en klumpfri smet.
  4. Rör ner hälften av rabarbern och fördela sedan smeten jämnt i muffinsformarna.
  5. Toppa med resterande rabarber och grädda sedan mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan servering.* Förvaras i en tätslutande påse i skafferiet.
    * Går utmärkt att frysa. 

Vad gör du helst med din Rabarber?  

Nu är vi på väg ut till huset igen. Skåpluckorna ska målas en sista gång innan vi kan ställa i ordning köket. Längtar så tills allt är klart!! Ha en fin dag, vi hörs lite senare. Kram ♥