Saftiga Rabarbermuffins
/
Saftiga Rabarbermuffins, 12 st:
- 200 g rabarber
- 1.25 dl strösocker
- 1 tsk kardemumma, mortlad
- 100 g rumsvarmt smör
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 2 tsk bakpulver
- 2.5 dl vetemjöl
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°C och placera ut 12 muffinsformar på en plåt, ställ åt sidan.
- Skölj- och hacka rabarbern, blanda den sedan med 0.25 dl av strösockret och kardemumman.
- Rör ihop smör, strösocker (1 dl) och vaniljsocker krämigt. Tillsätt sedan äggen – ett i taget och rör ihop en jämn smet. Vänd till sist ner bakpulver och vetemjöl och arbeta ihop en klumpfri smet.
- Rör ner hälften av rabarbern och fördela sedan smeten jämnt i muffinsformarna.
- Toppa med resterande rabarber och grädda sedan mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan servering.* Förvaras i en tätslutande påse i skafferiet.
* Går utmärkt att frysa.
Nu är vi på väg ut till huset igen. Skåpluckorna ska målas en sista gång innan vi kan ställa i ordning köket. Längtar så tills allt är klart!! Ha en fin dag, vi hörs lite senare. Kram ♥