Chokladbollar utan socker

Att baka chokladbollar på dadlar är väldigt tacksamt. Det blir en krämig konsistens och en härlig sötma. Ingen av de som smakat dessa chokladbollar har gissat att det är dadlar i. Jag har lyckats smaksätta dem så bra att du inte ens kommer att märka att de är gjorda på just Dadlar.

Chokladbollar utan socker, 20 st:

  • 15 färska, urkärnade dadlar
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 dl mandlar
  • 2 dl havregryn
  • 0.5 dl kakao
  • 1 dl riven kokos
  • 1 kopp espresso
  • 1 nypa flingsalt
  • + kokos att rulla chokladbollarna i
Gör så här:
  1. Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare.
  2. Rulla till bollar och rulla sedan i t.ex. kokos.
  3. Förvara i tätslutande burk med lock i kylskåp, går utmärkt att frysa.

Tänk på att vi alla kan ha olika sorters Dadlar som är olika saftiga. Mina dadlar denna gång var otroligt saftiga, men en annan gång har jag fått tagit ett par extra då de var små och ganska torra. Så mixa ihop smeten och känn efter ifall någonting saknas eller bör tilläggas. ↓

Om smeten blir för torr – tillsätt lite vatten och mixa ihop.
* Om smeten blir för kladdig – tillsätt mer havregryn och mixa ihop.

Hoppas att det ska smaka. ♥