ANNONS

Himmelsk Jordgubbstårta

/

Himmelsk_jordgubbstarta2
Första gången jag bakade denna tårta var för snart exakt 2 år sedan. Jag kom själv på receptet och experimenterade fram en tårta som kom att bli den godaste jag någonsin ätit. Jag postade den i en facebookgrupp där den spreds snabbare än en löpeld. Denna tårta delades flera tusen gånger i olika grupper på Facebook, på instagram och över internet. Den utsågs av ett magasin till ”Sommarens godaste tårta”. Ja, mycket uppmärksamhet fick den, precis som det ska vara.

Himmelsk_jordgubbstarta
Den går även snabbt att baka. Om du har bottnar färdiga redan så tar det inte mer än 15 minuter. Hur bra är inte det?

Jag har ändrat lite i receptet sedan mitt första recept.

Sommarens godaste tårta.

Himmelsk Jordgubbstårta, 10 bitar:

Anslag:

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1.5 tsk bakpulver

Jordgubbsfyllning:

  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g philadelphia
  • 1.5 dl florsocker
  • 1.5 tsk vaniljpulver
  • 500 g jordgubbar, i småbitar

Gör så här:

  1. Tårtbotten: Börja med att sätta ugnen på 175°C  och klä en springform, 18 cm med bakplåtspapper – höga kanter. Smörj formen med smör och bröa gärna med kokos. Ställ åt sidan.
    Vispa upp ägg och strösocker vitt och riktigt fluffigt,  med elvisp i ca. 5 minuter. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och vänd försiktigt runt till en klumpfri smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca. 35-40 minuter. Tag ut och ställ i frysen direkt för snabbare nedkylning. Skär sedan i 3 eller 4 anslag.
  2. FyllningVispa upp grädden hårt i en bunke för sig. Vispa sedan upp philadelphiaost med florsocker och vaniljpulver. Tillsätt sedan jordgubbarna och rör ihop. Blanda ner färskostblandningen i vispgrädden och vispa till en tjock smet – enklast med ballongvisp.
    Tag fram anslagen och lägg den tjockaste botten på ett tårtfat. Fyll med ett lager jordgubbsmousse och lägg sedan på nästa anslag. Upprepa till sista anslaget och spackla sedan tårtan med resterande fyllning.
  3. Dekorera gärna med färska bär. 

* Om du upplever fyllningen för lös – vispa då för hand med en ballongvisp till önskad konsistens. Den blir tjockare ju mer du vispar.
För glutenfritt alternativ – byt ut vetemjöl mot potatismjöl (alltså 2 dl potatismjöl totalt). 

Himmelsk_jordgubbstarta1
Hoppas att det ska smaka! 🙂

Kram ♥

172
475

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00