ANNONS

Semmelcupcakes

/

semlecupcakes5
Första gången jag bakade dessa Semmelcupcakes var för 2 år sedan. Redan då gjorde de succé här på bloggen. Och de funkar precis lika bra nu, om inte än bättre.

semlecupcakes7
Jag gjorde dessa i fredags men är så glad att det ännu finns en i kylskåpet. Ska mumsa på den i eftermiddag. SÅ gott!

semlecupcakes6

Semmelcupcakes, 12 st: 

  • 2 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1.5 dl mjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 2 tsk kardemumma, nymortlad
  • 1 nypa salt

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C och placera ut 12 muffinsformar på en plåt (gärna muffinsplåt).
Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt.
Smält smöret och tillsätt mjölken.
Häll smörblandningen i  äggsmeten och rör om.
Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop en jämn smet.
Fördela smeten jämnt i muffinsformarna.
Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
Låt svalna medan du vispar grädde.

Fyllning & garnering:

  • 100 g mandelmassa
  • 4 dl vispgrädde, vispad
  • 1 msk mjölk
  • 2 msk florsocker

Gör så här:
Skär små lock av varje muffins och gröp ur de en aning. Riv mandelmassan och blanda sedan ner det urgröpta från varje muffins. Blanda med mjölk och 2 msk vispad grädde.
Fyll varje muffins med mandelmassa, spritsa sedan på vispgrädde och lägg på locket.
Pudra över lite florsocker innan servering.

Fler semlerecept:
Semmeltårta
Semmelcroissant
Semmelpizza
Minisemlor
Nutellasemla
Semmelwhoopies
Klassiska Semlor

3
20

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00