ANNONS

Veganska chokladbollar med Jordnötssmör

/

chokladbollar-med-jordnotssmor3
Wow! Vilka goda Chokladbollar jag gjorde idag. Hittade flera stora hinkar med jordnötssmör i skafferiet och kände att jag måste börja baka med Jordnötssmör lite mer så att jag åtminstone blir av med en eller två hinkar.. Och så fick jag akut sug efter chokladbollar. Kombinationen? – Himmelsk!

Chokladbollar med jordnötssmör, ca. 20 st:
1.5 dl kokossocker (funkar med vanligt strö. om du inte har kokossocker)
5-6 dl havregryn
0.5 dl kakao
0.5 tsk vaniljpulver
1 nyps salt
3 msk kokt kaffe
1.5 dl kokosolja
20 tsk jordnötssmör
+ riven kokos att rulla i

Börja med att ställa in ditt jordnötssmör i kylskåpet så att det blir kallt. Tag sedan fram det och skopa upp 20 teskedsstora klickar på ett bakplåtspapper. Lägg i frysen medan du gör chokladbollssmeten.
Mixa kokossocker, havregryn, vaniljpulver, kakao och salt i din matberedare. Tillsätt sedan kokosolja och kaffe. Arbeta ihop en smidig deg.
– Är smeten för kladdig – tillsätt mer mixad havregryn.
– Är smeten för torr – tillsätt mer kaffe eller ev. lite vatten
Rulla sedan in en jordnötssmör-klump i varje chokladboll.
Rulla chokladbollarna i kokos.
Förvaras i en tätslutande burk med lock i kylskåpet. Tag fram en stund innan servering.

chokladbollar-med-jordnotssmor2
Lycka till med dina veganska chokladbollar! 🙂

Fler veganska recept:
Kokosglass
Knäck
Chokladtryffel på 2 ingredienser
Jordgubbsglass

0
21

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00