ANNONS

Veganska Kladdkakemuffins

/

veganska-kladdkakemuffins-jpg1
Att baka utan animaliska produkter är någonting som verkligen ligger i tiden. Fler och fler blir vegetarianer och veganer. Värnar mer om djur och natur. Jag tycker att det är fantastiskt bra. Och just därför har jag idag bakat världens godaste Kladdkakemuffins. Utan ägg och smör.

veganska-kladdkakemuffins-jpg3
veganska-kladdkakemuffins
Dessa veganska kladdkakemuffins blir lagom kladdiga och väldigt fudgy i konsistensen. Otroligt saftiga och goda. Bakade på avokado.

Veganska Kladdkakemuffins, 9 st:
2 st. avokado, skalade och urkärnade
1 dl havredryck
100 g mörk choklad, smält
2.5 dl vetemjöl
1.5 dl strösocker
1 dl kakao
0.5 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
1 krm vaniljpulver

Börja med att sätta ugnen på 175°C och placera ut 9 muffinsformar på en plåt.
Mixa avokadon i en mixer eller med stavmixer, rör ner havredryck och smält choklad. Låt stå.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig.
Rör ner avokadoblandningen i de torra ingredienserna. Arbeta ihop en klumpfri smet.
Fördela smeten jämnt i formarna och grädda sedan mitt i ugnen i ca. 10-12 minuter. Låt svalna.
Förvara dina muffins i en tätslutande kakburk med lock i ditt skafferie. Går även att frysa och plocka fram efter behov.

veganska-kladdkakemuffins-jpg6
Hoppas det ska smaka. Och glöm inte att trycka på Gillaknappen om ni gillar receptet. ♥

Fler veganska recept:
Kokosglass
Knäck
Chokladtryffel på 2 ingredienser
Jordgubbsglass
One pot pasta

10
118

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00