Kokostoppar med saffran

kokostoppar-med-saffran8
Kokostoppar med saffran. En alldeles ljuvlig småkaka som är ett måste på julens gottebord!

Kokostoppar med saffran, 20 st:

Ingredienser:
55 g smör
0.5 g saffran
2 ägg
1 dl strösocker
5.5 dl kokos, riven

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Smält smöret och rör ner saffran, ställ åt sidan.
Blanda ägg och strösocker i en bunke. Tillsätt kokos och smörblandningen.
Rör till en jämn och kladdig smet och låt stå i 10 minuter för att svälla.
Klicka ut matskedsstora klickar med smet på plåten och forma till toppar.
Blöt fingrarna i kallt vatten emellanåt så är det lättare att forma kokostopparna.
Grädda mitt i ugnen i ca. 10-15 minuter. Tag ut och låt svalna.
Förvaras i kakburk med lock i skafferiet.

kokostoppar-med-saffran7

Doppa eventuellt botten i smält choklad. 

Fler recept på Småkakor:
Snickerssnittar
Sega Dumlesnittar
Himmelska After eight- snittar
Pollysnittar
Lion bar- snittar
Mjölkchokladsnittar

  1. Anna skriver:

    Hej! Ser ljuvliga ut! Kan man frysa dessa eller hur länge håller dom?
    Tack för underbara recept

  2. Lina skriver:

    Vad fina dom blir med saffran:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..