Centerfudge på 3 ingredienser

Hej hjärtan!
TACK till er alla som kommenterat och mailat angående mitt inlägg på instagram igår. Ni är så fina allihopa. ♥

Jag är på språng nu, ska ut och shoppa lite julklappar och köpa ved. Sedan ska jag bjuda ut min sjuke sambo på hamburgerlunch. Eller det blir nog så att jag får köpa hem mat åt honom. Yrseln ger inte med sig riktigt. Stackarn! Tur för honom att jag har bakat Centerfudge som han kan mumsa på. Det är min Chokladfudge som görs på 2 ingredienser som jag använt som bas här. Sedan har jag tryckt ner ett gäng centerbitar och låtit fudgen stelna. Resultatet blev SÅ bra. Detta är just nu min favoritfudge. Endast 3 ingredienser krävs för att göra denna ljuvliga fudge.

centerfudge-pa-3-ingredienser2

Jag menar.. Kolla? Ser inte detta ljuvligt gott ut så vet jag inte vad.

centerfudge-pa-3-ingredienser10
 

Centerfudge på 3 ingredienser, 20 bitar:
1 burk Kondenserad, sötad mjölk
350 g Choklad, minst 55% kakao (annars stelnar inte fudgen)
20 Centerbitar

Smält chokladen i en värmetålig bunke i micro eller över vattenbad.
Rör ner den kondenserade mjölken och tryck sedan ut smeten i en bakpappersklädd form.
Tryck ner centerbitarna med jämna mellanrum.
Kyl i 30 minuter. Skär sedan i rutor.
Förvaras i en tätslutande burk med lock i kyl, går utmärkt att frysa.

centerfudge-pa-3-ingredienser9

Hoppas att det smakar! 🙂

Fler recept på fudge:
Mjölkchokladfudge
Vaniljfudge med skumtomtar
Chokladfudge på 2 ingredienser
Varm choklad- fudge
Nutellafudge på 2 ingredienser
After eight- fudge på 3 ingredienser

 1. Annika skriver:

  Hur länge håller de i kylen? 🙂

 2. Helena skriver:

  Hej Frida!
  Tack för svaret! 🙂 Jag frös ned smeten en stund och efter det gick det att skära mindre bitar. Hur gott som helst! Du förstår säkert att jag aldrig tidigare bakat med kondenserad mjölk men nu vet jag bättre ✌️

  1. Hej! Men vad skönt att det löste sig. Man lär så länge man lever! Stor kram. <3

 3. Helena skriver:

  Samma sak händer mig i detta nu 🙁
  Här står jag med en stor skål med chokladsås på 70%-ig choklad…den osötade, kondenserade mjölken är mycket rinnigare än den sötade. Kan det vara fel angiven sort i receptet?
  Hoppas på svar! Jag har nämligen ingen aning om vad jag ska göra med såsen… 🙁

  1. Hej! Vad tråkigt! Jag har aldrig ens haft osötad kondenserad mjölk hemma. Det är den sötade som används när man gör fudge och godis! Jag har inte skrivit just ”sötad” i detta recept men inte hört någon som använd osötad innan. Skrev till det nu så att det blev än mer tydligt! Kan du inte ha chokladsåsen i en sats glass, eller i ett bakverk kanske? Stor kram!!

 4. Frida skriver:

  Skulle ta fram fudgen för att skära i bitar nu efter 30min och den har inte stelnat det minsta.. vad bör jag göra? Vad kan felet vara?

  1. Hej! Frys den en stund och se om det hjälper. Vad felet är kan jag inte säga på rak arm givetvis då jag inte var med och bakade. Men vilken choklad hade du? Tog du för lite choklad? Hade du kanske en mindre form? Kram!

 5. P skriver:

  Ska den kondenserade mjölken kokas som vanligt?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..