Saffransknäck

Hej på er! Hoppas att ni alla mår bra! ♥
Det är en tung dag för oss idag så jag har tidsinställt detta inlägg innan. Jag vill bara kika in och ge er ett recept på en fantastiskt god Saffransknäck. Alla som gillar saffran – gör Saffransknäck istället för vanlig knäck i jul. Det är MYCKET godare. Jag lovar!

saffransknack

Jag vet ju att nästan alla familjer kokar knäck till jul. Även om ingen egentligen äter av den så ska den finnas där på gottebordet i jul. Jag älskar knäck. Jag gillar den lite segare så att den går att tugga på när jag tagit den ur formen. Sambon däremot vill gärna ha den direkt ur frysen. Vad gillar ni bäst?

Saffransknäck, ca. 70 st:
2 dl Strösocker
2 dl Vispgrädde
2 dl Sirap, ljus
1 g Saffran
25 g Smör
1 dl Mandel

Börja med att placera ut 70 st knäckformar på en plåt.
Koka ihop alla ingredienser utom smöret och mandeln i en kastrull.
Låt koka upp och sänk sedan värmen till medel.
Låt koka tills knäcken nått rätt temperatur för dina önskemål (läs här nedan↓).
Rör ner smör och hackad mandel.
Fördela smeten jämnt i formarna.
Låt stelna i rumstemperatur.
Förvaras torrt. Går utmärkt att frysa in.

Temperatur Kola & Knäck:
122-125° ger en seg och ganska mjuk knäck
126-130° ger en ganska hårt seg knäck
140-145° ger en hård knäck 

saffransknack1

Lycka till med din Saffransknäck. Ha en fin torsdag! Kram. ♥

  1. A skriver:

    åh denna måste prövas! och tack för temperaturerna, gör det hela lättare:)

    1. Vad roligt att du blev sugen! Ha en fin lördag! Kram 🙂

  2. Lina skriver:

    Vad händer? Hoppas du är ok och knäcken ser helt ljuvliga ut.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..