ANNONS

Kladdkakemuffins med Nutellagömma

/

För er som har följt mig ett tag här inne är det ju ingen nyhet att jag gillar att ha Nutella i mina bakverk, eller hur? Jag bakar gärna med Nutella och har alltid minst en burk i skafferiet. Gärna två eller tre. Tidigare har jag bakat Kladdkakemuffins med Nutella, inte bara en gång heller. Flera gånger. Har fått beställningar på dessa muffins otaliga gånger. Så himla roligt, för de är mina favoriter också! Jag har idag filmat när jag bakar mina Kladdkakemuffins med Nutellagömma. Filmen hittar ni här.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ser ni gömman i mitten? Det är så härligt med gömmor tycker jag! Som om det inte vore nog med en riktigt härlig muffins så får du en överraskning på köpet också, hur bra är inte det?

Kladdkakemuffins med Nutellagömma, 10 st:
100 g Smör
2 Ägg
1.5 dl Strösocker
2 dl Vetemjöl
0.5 dl Kakao
1 tsk Vaniljsocker
0.5 tsk Bakpulver
10 tsk Nutella

Börja med att skeda ut 10 teskedsstora klickar Nutella på ett bakplåtspapper, lägg in i frysen i 30 min.
Sätt ungen på 175°C och placera ut 10 stabila muffinsformar på en plåt.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Rör ihop ägg och strösocker. Tillsätt de torra ingredienserna och rör om.
Arbeta sedan in smöret och rör ihop en klumpfri smet.
Fördela smeten jämnt i formarna. Tryck ner de frysta nutellabitarna i varje muffinsform.
Grädda i mitten av ugnen i ca. 8-9 minuter.
Låt svalna helt i kylskåp i 1-2 timmar.
Servera gärna med lättvispad grädde.

Fler recept med Nutella:
Chokladbollar med nutellagömma
Nutellapizza
Nutellafudge på 2 ingredienser
Jättecookie med nutellagömma
Nutellakakor med snickers och marshmallowfluff
Nutellamaränger
Nutellafyllda churros
Kladdkaka med choklad & nutella
Nutellabrownies

7
22

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00