Knäck i micron

Seg knäck på bara 10 minuter. Denna knäck kokas i micron.

seg-knack-pa-10-minuter5
 Jag har lagt ut en film på när jag kokar denna knäck, den filmen ser ni här.

Seg knäck på 10 minuter:

Ingredienser:
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl sirap
20 g smör
0.5 dl hackad mandel

Gör så här: 
Börja med att blanda vispgrädde, strösocker och sirap i en värmetålig (microtålig) bunke.
Koka i micron på full effekt (750 w) i ca. 6-8 minuter. Gör kulprovet (beskrivning här nedan) för att kolla så att knäcken är klar. Blanda sedan ner smör och mandel.
Häll upp i en bakpapperklädd form och låt stelna 10-15 minuter i kylskåp.
Skär i rutor, ät och njut.

Kulprovet: Häll lite av smeten i ett glas med kallt vatten. Går den att forma till en kula är knäcksmeten färdig. Går det inte att forma smeten till en kula så kör du den i micron en sväng till.

Lycka till med din Micro-knäck!

  1. Så gott med julkola 🙂

    Jag undrar lite hur gör du för att filma dina videos? Nu har jag inte haft min matblogg så länge, men funderar framöver att börja göra lite kortare videos.

  2. Malin skriver:

    Hej. vad är de för skål du använder och vad har du köpt den? Letat länge efter en bra skål att kunna ha i micron. 🙂

    1. Hej! Det är en gammal skål som jag tror är köpt på Ica maxi eller liknande affär. 🙂 Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..