ANNONS

Saftiga Kanelbullar

/

Processed with VSCO with hb1 preset

Hej på er! Vilken grå söndag vi har i Örebro. Mulet och lite kyligt. Känns som att hösten är här mer på riktigt nu. Jag älskar hösten så för mig gör det ingenting. Och något jag älskar att göra under hösten är att baka Saftiga Kanelbullar. Att stå i köket och rulla bullar i ett par timmar. Och doften som sprider sig. Ja, det är så mysigt. Igår bakade jag ett gäng plåtar med saftiga kanelbullar som bara blev SÅ himla goda. Gjorde dubbel sats och extra stora bullar, precis som jag vet att morfar gillar dem. Stora, med mycket fyllning och bra smak av kanel. Mormor och morfar har nämligen gjort en Bull-beställning som jag bakade igår. Så idag tänkte dela med mig av mitt allra bästa recept på just Saftiga Kanelbullar.

Processed with VSCO with hb1 preset

Jag menar, kolla på dessa bullar! Ser de inte för härliga ut?

Processed with VSCO with hb1 preset
Processed with VSCO with hb1 preset

Som ni ser så har jag verkligen fyllt bullarna med mycket kanel. Och smör. Och råsocker. En Kanelbulle ska smaka kanel. Punkt.

Saftiga Kanelbullar, ca. 40 st:

Bulldeg:
5 dl Standardmjölk, kall
50 g Jäst
1.5 msk Kardemummakärnor
1 dl Strösocker
1 Ägg
1 msk Vaniljsocker
0.5 tsk Salt
150 g Smör, rumsvarmt
12-15 dl Vetemjöl

Remons:
250 g Smör, rumsvarmt
150 g Mandelmassa, riven
1.5 dl Råsocker
1.5 tsk Vaniljpulver
0.5 dl Kanel

Vispa ihop med elvisp till en slät kräm.

Sockerlag:
1 dl Strösocker
1 dl Vatten

Koka ihop på medelhög värme till en sockerlag.

Garnering:
Pärlsocker

Gör så här:
Tillsätt alla deg-ingredienser i en bunke till din bakmaskin.
Arbeta degen på låg hastighet i 2-3 minuter, öka sedan till medelhög hastighet och kör maskinen i 10 minuter.
Sätt bunken i kylskåpen och gör fyllningen under tiden.
Tag fram bakplåtar och klä dem med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Tag ut hälften av degen och kavla ut den på lätt mjölad arbetsbänk.
Bred på hälften av fyllningen och rulla sedan degen från långsidan till en rulle.
Skär ut 20 jämna skivor och placera ut på bakplåtarna.
Upprepa med resterande deg.
Låt jäsa i rumstemperatur i 1 h och sätt sedan ugnen på 225°C.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 8-9 minuter.
Pensla på sockerlag direkt du tagit ut bullarna ur ugnen och strö sedan på pärlsocker.
Förpacka bullarna i plastpåsar när de svalnat helt. Går utmärkt att frysa in!

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Lycka till med dina Saftiga Kanelbullar! Och ha en toppenfin söndag. Kram! ♥

4
6

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00