DUMLEKAKOR I LÅNGPANNA

Hej raringar! Hur har ni det? Någon som har sommarlov ännu?
Om jag ändå hade Sommarlov. Vilket lyx det var i skolan med 11 veckors ledighet med massa bus. Dock älskar jag mitt jobb så för mig gör det ingenting att jag inte kommer ha någon semester i sommar. Tur för mig att jag kan ta med jobbet hit, till Gotland. Eller vartsomhelst i världen egentligen. Så nu har jag jobbat på FM och snart åker vi ner till stranden för lite sol och bad efter en strandpromenad med hundarna i Visby. Så mys!

Med oss har vi en kakburk fylld med Dumlekakor. Jag provade något nytt igår. Snittkakor fast i långpanna. Så det blev Dumlekakor i långpanna. Det går fortare att svänga ihop och blir mycket, mycket godare. Kakorna blir lite tjockare, inte så torra och ljuvligt goda!

Jag menar.. Kolla! Det är faktiskt så att det ska vara en till rad med kakor till höger.. Men eftersom att det var för mörkt för mig att fota kakorna igårkväll när jag hade bakat dem så kunde vi inte hålla oss. Pappa och jag åt upp den raden på några sekunder. Bland det godaste vi ätit!

Perfekt att baka och frysa ner, sedan är det bara att plocka fram när sötsuget gör sig påmint. Att ha kakor i frysen till kalas är ju perfekt.

Dumlekakor i långpanna, ca. 50 st:


300 g Smör, rumsvarmt


3 dl strösocker


2 msk Vaniljsocker


3 tsk Bakpulver


3 msk Sirap


7.5 dl Vetemjöl


2 påsar Dumle, hackad



Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en långpanna med bakplåtspapper.


Nyp ihop alla ingredienser utom dumlem till en smidig deg.


Tryck ut degen jämnt i långpannan.


Strö över den hackade dumlen.


Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter, tills kanterna blivit gyllene.


Låt svalna och skär sedan i rutor. Låt svalna helt innan du flyttar på kakorna.


Tips på andra recept med Dumle:
Sega Dumlesnitt
Kladdkaka med Dumle & Dumlesnacks
Dumlegrottor
Stora Dumlemuffins