HIMMELSK JORDGUBBSRULLTÅRTA

Hello finisar! Hoppas att ni mår bra.
Idag tänkte jag dela med mig av en Himmelsk Jordgubbstårta 2.0. En Himmelsk Jordgubbsrulltårta. JA den är urgod! Ni minns väl min Himmelska Jordgubbstårtasom gjorde SUCCÉ förra året? Detta är som en uppgraderad version. Den är enklare att baka, tar mindre tid och blir supersaftig och minst lika god som själva tårtan.

Av denna tårta blir det 10 bitar. Hur praktiskt är inte det då – att man kan räkna ut hur många som kan äta av den och veta att alla får lika stora bitar. :))

Jag dekorerade med färska bär och ätbara blommor. Såå fint!

Om ni gillar min Himmelska Jordgubbstårta så kommer ni älska denna. Smaken är ju densamma men botten är mycket godare!

Himmelsk Jordgubbsrulltårta, 10 bitar:

Fyllning:
2 dl Vispgrädde
85 g Philadelphiaost
1 dl Florsocker
1 tsk Vaniljpulver
200 g Hackade Jordgubbar

Vispa upp grädden.
Rör ihop philadelphia med florsocker och vaniljpulver.
Vänd ner ostblandningen i grädden och tillsätt jordgubbarna.

Tårtbotten:


3 Ägg


1.5 dl Strösocker


1.5 dl Vetemjöl


0.5 dl Potatismjöl


1 msk Vaniljsocker


1.5 tsk Bakpulver


1.5 msk Mjölk


1 Lime – rivet skal + 1 tsk Saft



Börja med att sätta ugnen på 225°C och klä en plåt med bakplåtspapper.


Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp i 5 minuter.


Sikta ner de torra ingredienserna. Rör ner mjölk och limeskal- samt saft.


Bred ut smeten på plåten och grädda botten mitt i ugnen i ca. 5 minuter. Strö socker på ytan direkt efter gräddning och stjälp upp botten på nytt bakplåtspapper. Drag bort pappret som sitter fast i botten och låt svalna. Gör fyllningen och bred den jämnt över botten.


Rulla ihop till en tight rulle. Skär 10 jämnstora bitar och lägg fyra på ett tårtfat, lägg sedan på tre, två och en sista högst upp. Dekorera med färska bär och blommor.

Tips på andra tårtor:
Himmelsk Jordgubbstårta
Prinsessrulltårta
Kärleksmumstårta
Gräddtårta med Jordgubbar
Citron- och Jordgubbstårta
Tårta i ett glas
Himmelsk Marängtårta