ODLA BASILIKA

Hej godingar! Jag kom på att jag måste få tipsa er om bästa sättet att få din Basilika att bli till en enda stor Basilikaodling. Personligen älskar jag Basilika och har det i typ.. allt?

ODLA BASILIKA
Nyp av en Basilikastjälk med fingrarna och sätt ner den i ett glas med kallt vatten. Låt den gro rötter som heter duga – min är precis i uppstart!

ODLA BASILIKA1
Sätt ner i en burk (hål i botten är viktigt!) med jord och låt växa.

ODLA BASILIKA2
Sätt sedan ner flera stjälkar som fått växa upp en bit i en kruka tillsammans. Se nu din Basilika växa till en stor och härlig odling. Detta kan du göra flera gånger om. Och förstå så mycket basilika du kan ha! Du kan fylla hela hemmet med Basilika. Vattna ofta – den får inte torka!
Skörda basilikan ovanifrån genom att knipsa av ett eller flera bladpar på stjälkarna. :))

ODLA BASILIKA3
Hoppas att ni fick lite inspiration! Har du något bra odlingstips att dela med dig av? – Jamen gör det i kommentarsfältet nedan!! Wihoo. Kram ♥

 

 1. Jag använde jord för just Kryddor. I burken gjorde jag flera små hål. :)) Kram!

 2. Lina skriver:

  Tips på hur man odlar finfina tomatplantor:

  Om du hittar en magiskt god tomat så spara en skiva! Fyll en kruka med jord, lägg ner tomatskivan och fyll på med jord så det täcker. Vattna och trä över en plastpåse, ställ i ett ljust och varm fönster. Inom kort kommer små plantor att skjuta upp av favorittomaten! När plantorna är tillräckligt stora planeras dessa om i egna krukor.

  Såååå smidigt!

  1. Åh, detta provade jag för något år sedan. Det funkar verkligen hur bra som helst!! Tack för påminnelsen, hade helt glömt bort detta. Stor kram! :))

 3. Wow så duktigt du är.Jag klippte av mina och åt upp,nu får de växer till sig igen.Får göra som u och sätter i vatten.
  Kram Renate

  1. Tack snälla! Det är ju så roligt med ätbara växter! :)) kram.

 4. Hej fina! Nej, det tror jag inte att jag har! Ska genast kika in. Kram <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..