ANNONS

Chokladbollstårta

/

CHOKLADBOLLSTÅRTA

Jag har toppat denna skönhet med lite av varje av det jag har i skafferiet. Bland detta – Nutella, plopp, dumlesnacks, twix, smörkola, ferrero rocher, marabou mjölkchoklad, snickers, daim och knäckkulor. Och så Chokladbollar också förstås.

CHOKLADBOLLSTÅRTA5

Chokladbollstårta, 12 bitar:


Ingredienser:
300 g smör
2 dl florsocker
1 dl kokt kaffe
1 msk vaniljsocker
200 g smält choklad eller nutella
1.5 dl kakao
1 dl oboýpulver
10-12 dl havregryn
+ kokos, pärlsocker eller strössel
+ 1 dl Nutella & valfritt godis som topping

Gör så här:

  1. Börja med att klä en springform (18 cm) med plastfolie.
  2. Vispa rumstempererat smör och florsocker fluffigt. Tillsätt sedan kaffe, vaniljsocker, smält choklad, kakao, oboypulver och lite havregryn i taget. Vispa sedan ihop en smidig och klibbig smet.
  3. Tryck ut smeten i formen och ställ in i kylskåpet i ca. 20 minuter.
  4. Tag bort kanten- och plasten från formen. Rulla kanten i kokos eller pärlsocker och lägg sedan kakan på ett tårtfat.
    Bred på nutella och toppa med godis.

chokladbollstårta

Lycka till med din Chokladbollstårta. ♥

26
39

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00