ANNONS

Brownieskålar med Kakdeg

/

Hej på er raringar!
Hoppas att ni alla mår bättre än vad jag gör idag. Jag vaknade upp med halsont, feber och en hemsk smärta bakom ögonen. Dock är det lite bättre nu mitt på dagen, som det alltid är.. Men för säkerhets skull så ställde jag in morgonens träning. Har dock ett pass ikväll som jag är uppbokad på. Vattengympa, det kan inte vara så farligt va? Det är ju liksom det minst jobbiga passet som finns. Får se hur jag mår ikväll. En annan sak är att jag de senaste dagarna känt mig väldigt rastlös, som att inget händer fastän mitt liv rullar på i 100km/h ca. 15 timmar per dygn. Har faktiskt tänkt skaffa ett till jobb. Igår hade jag nästan bestämt mig för att göra det, och så satt jag här vid datorn i förmiddags och skulle ropa på Wille, en av våra hundar. Jag satt i TIO minuter utan att komma på vad han heter. Fick kolla på datorn vad han heter. Det var faktiskt riktigt otäckt. Blev rädd för mig själv! Vem glömmer bort namnet på en familjemedlem? Tror att det där extrajobbet får vänta ett tag.. Har nog att stå i ändå! Det var som om jag skulle ta det som ett tecken, och det gjorde jag. Nu ska jag stressa ner lite!

Jag tänkte faktiskt bara skriva detta inlägg och sedan ta resten av dagen ledig från datorer, iPads & telefoner. Det kan jag behöva. Ska ta en promenad med hundarna och sedan bäddar vi ner oss framför TVn.
Och när vi kollar på TV så ska hundarna få nya hundben medan jag mumsar på en ljuvlig Brownieskål med kakdeg. Det är vad jag har bakat idag. Ljuvliga Brownieskålar med kakdeg som fyllning. Alltså det är bara Så gott!

Browniecups med cookie dough3
Jamen se här! Visst ser de goda ut? Det kanske bara är jag, men visst ser några av dem ut som glada smileys? Fjärde raden från vänster – den översta och den tredje på raden. Såg det nu när jag kollade på bilden. Ja, det bevisar ju bara att kakor- och bakning är glädjefyllt – inte sant? :))

Browniecups med cookie dough
Jag bakar mina Brownieskålar i en minimuffinsplåt. Jag tycker att formen blir mest jämn- och fin då. Och så kan jag vara säker på att de inte flyter ut över hela plåten. Har du ingen sådan så funkar det givetvis med stabila småbrödsformar också. Blir kanske lite snyggare med pappformar om man ska servera dem på ett kakfat till exempel.

Browniecups med cookie dough1
När de är färdiggräddade får de ”sätta sig” i 5-10 minuter i rumstemperatur innan jag formar dem till skålar. För att forma dem använde jag ett rundat skaft av en ballongvisp. Vad som helst som är lite mindre än dina brownies funkar bra. Tryck ner bestämt och lyft upp försiktigt. Låt de sedan stå i 5 minuter innan du fyller dem.

Browniecups med cookie dough4
Kakdegen är det bara att trycka ner, då fylls brownieskålarna ut ordentligt.

Browniecups med cookie dough9

Brownieskålar med kakdeg, 24 st:
50 g Smör
1.5 dl Strösocker
1 msk Vatten
100 g Mörk choklad
1 Ägg
0.5 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
2.25 dl Vetemjöl

Börja med att sätta ugnen på 175°C och smörj din minimuffinsplåt med lite smör- eller placera ut 24 småbrödsformar på en plåt.
Blanda smör, strösocker och vatten i en värmetålig bunke.
Värm i micron ca. 1 minut – tills smöret smält.
Rör om och tillsätt chokladen, rör tills all choklad smält.
Tillsätt sedan ägget under omrörning.
Rör ner bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl. Rör ihop till en jämn smet.
Fördela smeten jämnt i alla formar och grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Tag ut och låt stå i ca. 5 minuter.
Forma till små skålar och låt stå medan du gör kakdegen. ↓

Kakdeg:
50 g Smör
1 msk Strösocker
0.5 dl Farinsocker
0.5 msk Vaniljsocker
1 msk Mjölk
1.5 dl Vetemjöl
1 dl Chokladknappar

Rör ihop smör, strösocker och farinsocker krämigt.
Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop en smidig kakdeg.
Rulla till små bollar och tryck ner i brownieskålarna.

Browniecups med cookie dough7
Ta en tugga av dessa Brownieskålar med kakdeg och du är i himlen.

Browniecups med cookie dough8

Lycka till med bakningen & ha en superfin dag! ♥

Stor kram,
Frida

3
11

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00