Oreotryfflar

Hej på er! Härligt med fredag, eller hur?
Jag tycker att det känns som att det var fredag igår.. Tiden och dagarna går SÅ himla fort. I helgen ska vi bara vara hemma och ta det lugnt. Äntligen en hemmahelg. Det var länge sedan vi båda var hemma samtidigt. Så ikväll ska vi börja med att köpa hem en plocktallrik från en fin restaurang här i Örebro och fira att jag kan äta vanlig mat igen.. Hehe. Till maten ska vi se på serier. Vi ligger efter på våra (mina) favoritserier som går på TV nu. Black Widows och Gåsmamman.

 

Denna vecka har varit effektiv trots magsjuka. Jag har de senaste två dagarna bakat massor och har en hel hög med bilder och recept som väntar på att få publiceras här.

Jag har det alltid lika jobbigt när jag ska bestämma mig för vilket recept som ska publiceras ”först”. Men denna gång var det inte svårt alls. Det är en självklarhet att ni ska få ett recept på OREOTRYFFLAR som bara smälter i munnen. Alltså dessa tryfflar.. MUMS! Och jag som trodde att jag inte ens gillar Oreo’s. :))

 

oreotryffel3
Ja, de ser kanske inte mycket ut för världen.. Men vänta bara tills ni tar första tuggan. Ni kommer till godis-himlen direkt. Dessa Oreotryfflar klättrar högt upp på min favvolista när det kommer till hemgjort godis.

 

oreotryffel12
Jag tänkte frysa in dessa och spara till pappa. Han älskar Oreo’s. Men tyvärr pappa, de är för goda! Har jag tur så finns det någon kvar till morgondagens lördagsgodis. Dock är det inte så troligt.. :))

 

oreotryffel
Ni hinner fortfarande svänga ihop ett gäng Oreotryfflar. Det går fort och är väldigt enkelt.

 

Oreotryfflar, 15 st:
13 Oreokakor
85 g Philadelphiaost
+ 150 g Mjölkchoklad

Hacka kakorna med en vass kniv till smulor.
Blanda med färskosten och låt stelna en aning i kylen, ca. 20 minuter.
Rulla till 20 jämnstora bollar och frys i 30 minuter.
Smält chokladen och doppa de frysta bollarna.
Lägg på bakplåtspapper och strö över lite Oreosmulor.

 

oreotryffel8
Hoppas det ska smaka.. :))

 

Här hittar ni mer hemgjort Godis.

 

Lycka till med Godsbaket & ha en fin fredagskväll! ♥

 

Kram,
Frida

  1. Stig skriver:

    ”Oreotryfflar, 15 st” ”Rulla till 20 jämnstora bollar” Hva skjer med dom 5 andre? Spiser en dom underveis? 🙂 🙂

    1. Haha, bra fråga! Nog för att det slinker ner en liten bit här och där.. Men jag har bara varit snurrig! 15 jämnstora bollar ska det givetvis stå! 🙂

  2. Emilie skriver:

    Provade dessa idag och Gud vad gott det blev! Kommer definitivt göra igen! Gjorde också dina dumlehavrebollar och de var också fantastiska, mycket godare än vanliga!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..