ANNONS

Minisemlor

/

Hej fina ni. ♥
Äntligen börjar denna jobbdag att lida mot sitt slut. Eller mot sin paus kanske är mer rätt att skriva. Jag pausar alltid 1-2 h vid 18.30 när sambon kommer hem. Då lagar vi middag ihop och umgås. Sedan sätter han sig med jobb framför datorn och jag sätter mig med jobb vid mitt skrivbord. Sedan jobbar jag till 23-tiden. Så ser det ut varje dag. Dock har jag lärt mig att ta lite ledigt ibland och faktiskt göra andra saker också. För vem tackar mig när jag dör för att jag jobbat 08-23 varje dag? Ingen.. :))

Idag har jag bakat massa smarriga bakverk. Bland annat årets sista Semlor. Nu vill jag inte se mandelmassa, kardemumma eller grädde något mer i år.. Haha!
Får väl sluta på topp med ett recept på Minisemlor. Alltså Mini mini. Så små att man får in hela i munnen på en gång. SÅ himla söta och goda! Det måste nog ändå vara det bästa sättet att servera semlor på. I miniformat. För vem orkar egentligen klämma i sig en jättesemla från bageriet? Då är det bättre med dessa Minisemlor som man kan ta både två och tre av utan att ens ha ätit en halv stor semla i jämförelse.. :))

IMG_0772
Jamen ser ni vilka söta MiniSemlor? De är verkligen så himla söta. Skulle kunna äta upp allihopa bara för att de är så söta..

IMG_0789
Jag råkade tappa en Semla på golvet förut och Nellie, vår Yorkshireterrier var inte sen med att norpa åt sig Semlan.. Även hon verkade gilla dem! ;))

IMG_0774
Blev massa Minisemlor över och de tänker jag ta med till min storebror imorgon när jag ska hem dit och hälsa på. Han, precis som jag, älskar Semlor i alla dess former! :))

Minisemlor, 30 st:

Fyllning:
200 g riven Mandelmassa
2 msk Mjölk
Inkråmet från Bullarna
+ 2 dl Vispgrädde, vispad

Gernering:
Florsocker 

Semmelbröd:
12 g Jäst
1.5 dl Vatten, fingervarmt
3 msk Strösocker
1 tsk Kardemumma, malen
1 nya Salt
3-4.5 dl Vetemjöl
20 g Smör, rumsvarmt

Smula jästen i en bunke och häll över vattnet.
Tillsätt resten av ingredienserna, mjölet lite i taget.
Knåda ihop en smidig deg.
Täck bunken med en bakduk och låt jäsa 1 h.
Sätt ugnen på 225°C.
Stjälp upp degen på lätt mjölad arbetsbänk.
Rulla degen till en rulle och dela i 30 jämnstora bitar.
Rulla varje bit till en runt, tight boll och lägg på bakpappersklädd plåt.
Låt jäsa under bakduk i 20 minuter.
Penska med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter – till gyllene.
Låt svalna.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen, utom vispgrädden.
Skär toppen av bullarna, skär locken till trekanter.
Gröp ut inkråmet och fyll hålet med mandelmassan.
Spritsa över Vispgrädde och lägg på locket försiktigt.
Pudra över florsocker

IMG_0790

Tips på andra Semmelrecept:
Nutellasemla
Semlecroissanter
Semlewhoopies
Petit Choux- semlor
Klassiska Semlor
Hallon & Lakrits- Semla
Semmelpizza
Semmeltårta 

Glöm inte att följa mig på Facebook & Instagram.

8
14

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00