ANNONS

Semlecroissanter på 5 minuter

/

Hej fina ni!
Innan jag delar med mig av dagens superrecept så måste jag tacka er alla.
Tack för alla fina kommentarer, meddelanden och mail angående mitt föregående inlägg.
Det känns så himla fint att många av er tagit orden till er och ändrat er egen syn på dessa människor.
Har suttit med gråten i halsen och läst alla mail och kommentarer.
Ni är verkligen så fina, allihopa. Tack. ♥

En annan sak, innan jag skriver om dagens bakverk.
Fick ett tips av en läsare att inte ha texten centrerad i inläggen.
Det blev lite för rörigt på så vis. Och jag håller med!
Tanken har bara aldrig riktigt slagit mig.
Så nu provar jag att ha texten vänsterställd, vad tycker ni om det?

Från en sak till en annan.
Recept. Dagens recept. Ett riktigt Superrecept!

IMG_0229
Jag har gjort… Croissantsemlor!
Alltså så goda att jag inte vet vart jag ska ta vägen.
Och tro mig när jag säger att vanliga Semlor är bland det bästa jag vet..
Men dessa slår alla vanliga semlor i världen, med hästlängder.
SÅ JÄKLA GODA!

IMG_0241
Jamen ser ni?
Jag tror inte att ni kan förstå..

IMG_0233
Först tänkte jag springa iväg till affären och köpa färdig smördeg.
Dock tycker jag inte att det blir så bra som jag vill ha det när jag använder den.
Så jag tog med Sambon ut i snöstormen och jag gick till ett bageri för att köpa de finaste av Croissanter.
Sedan hem och röra ihop mandelmassa, vispa grädde och vips så hade vi Världens godaste semlor.
Det tog max 5 minuter att svänga ihop dessa. Hur bra är inte det?!

IMG_0254
För att få in kardemummasmaken i semlan så blandade jag kardemumma i mandelmassan.
Blev hur bra som helst! 🙂

IMG_0262
Nu ska ni få receptet!

Croissantsemlor, 4 st:
4 st Croissanter, köpta eller egengjorda
100 g Mandelmassa
2 msk Mjölk
2 tsk Kardemumma, malen
4 dl Vispgrädde
+ Florsocker för garnering

Gör så här:
Börja med att riva mandelmassan i en skål.
Rör ner mjölken i mandelmassan och mosa ihop till en jämn smet.
Rör ner Kardemumman och ställ åt sidan.
Vispa upp grädden lagom hård.
Skär av locket på varje Croissant.
Klicka ner mandelmassa i botten av varje croissant.
Spritsa på valfri mängd grädde.
Lägg försiktigt på locket och pudra över rikligt med florsocker.

IMG_0243

Tips på andra Semlor:
Petit choux- Semlor med Hallon
Klassiska Semlor
Semlewhoopies
Semlecupcakes

LYCKA TILL! ♥

5
15

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00