Pepparkaksbollar

Hello!
Måndag och ny vecka igen, så härligt!
Måndagar är min favoritdag. Känner mig alltid så full av inspiration och energi på måndagar.

Igår bloggade jag om mina fantastiskt goda pepparkakor.
Och ifall ni också har bakat pepparkakor och har ett gäng kvar i skåpet.
Då har jag det perfekta receptet för att ”bli av” med dem! 🙂

IMG_9659
..Nämligen Havrebollar med pepparkakssmak!
Alltså OH! Dessa är verkligen drömmen för en som älskar smaken av pepparkaka lika mycket som jag gör!

IMG_9665
Krämig och ljuvligt god.
Rullad i krossad pepparkaka.. 🙂

Pepparkaksbollar:
200 g Smör, rumsvarm
1.75 dl Florsocker
0.75 dl Vatten
1 dl Pepparkaksdeg, rumsvarm
0.5 msk Vaniljsocker
2 tsk Kanel, malen
2 tsk Ingefära, malen
1 tsk Nejlika, malen
1 tsk Kardemumma, malen
10 dl Havregryn
+ 15 pepparkakor, krossade

Gör så här:
Börja med att vispa smör, florsocker, vatten och pepparkaksdeg i din bakmaskin eller med elvispen.
Vispa det riktigt fluffigt.
Tillsätt vaniljsocker och alla kryddor, vispa ihop.
Tillsätt till sist havregrynen och vispa på hög hastighet så att grynen krossas.
Rulla till jämnstora bollar.
Rulla sedan i de krossade pepparkakorna.
Förvara i en burk med lock i kylskåpet.
Går utmärkt att frysa in.

IMG_9670
KOLLA! MUMS! 😀

Tips på andra Chokladbollar:
Ljuvliga Havrebollar
Saffranshavrebollar
Chokladbollar med Dulce de leche- gömma
Nutellabollar
Chokladbollar med Nutellagömma
After eight- Chokladbollar
Chokladbollar med Chokladmjölk
Chokladbollswhoopies med Hallonmousse

LYCKA TILL! ♥

  1. Jenny skriver:

    Dessa måste jag testa! Om man tar färdigblandad pepperkakskrydda, hur mycket ska man då ta?

    1. 1-2 msk skulle jag tro! Smaka dig fram.. 🙂 Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..