Saffranskladdkaka

Hello rara ni!
Idag är det fredag! Härligt!
Och vet ni? Jag är faktiskt ledig denna helg.
Så himla skönt. Ska upp till Dalarna för att hälsa på nära och kära.
Åkte faktiskt i morse redan klockan åtta.
Ska bli mysigt att få rå om dem ett par dagar. ♥
Så därför sitter jag här, torsdag kväll kvart över elva för att tidsinställa ett gäng inlägg åt er så att ni kan kika in här i helgen för lite smarriga recept! 🙂
Eftersom att det är fredag funkar det ju inte med vilket bakverk som helst, eller hur?
En kladdkaka är precis vad som behövs idag! En julig sådan faktiskt.
Med smak av saffran. Onödigt god. Jag föräter mig!!!

IMG_9357
Det bästa med att baka en kladdkaka är att det går väldigt fort.
Att det blir kladdigt och gott.
Och att i stort sett alla tycker om att äta kladdkaka.
Eller har jag fel? Vem gillar INTE kladdkaka?!
Och hur skönt är det inte att typ ingen arbetsinsats krävs från dig över huvud taget?
Och en sak till, det går fort! Och kan varieras i det oändliga.

IMG_9361
Ja, ni ser ju själva vad jag menar med att jag föräter mig.
Var faktiskt tvungen att frysa in denna för annars hade inte min mage mått så bra kan jag säga.. Haha 😀

Saffranskladdkaka:
150 g Smör
100 g Vit choklad
2 dl + 1 tsk Strösocker
2 dl Vetemjöl
1.5 tsk Vaniljsocker
1 g Saffran
3 Ägg
+ kokos till formen

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175° C och smöra samt bröa (med kokos) en springform 22 cm.
Smält smöret i en kastrull på låg värme.
Tillsätt chokladen och låt den smälta helt under omrörning.
Mortla saffranet tillsammans med 1 tsk strösocker.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Rör ner smörblandningen och tillsätt till sist äggen.
Rör ihop en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 18-20 minuter.
Håll koll på tiden. Skaka på formen med jämna mellanrum för att se ifall kakan är klar.
När kanterna är fasta och mitten vobblar så är kakan klar.
Låt den stelna och tag sedan bort kanten runtom.
Låt gärna svalna helt i kylskåp ett par timmar.

IMG_9363
Servera gärna med en klick uppvispas crème fraîche som du rört ner äkta vanilj i.. 🙂

Tips på andra Kladdkakor:
Kladdkaka med Dumle x 2
Chocolate chip cookie- Kladdkaka
Chokladkladdkaka med salta Karamellpopcorn
Kladdkaka med extra allt
Chokladdoppade Kladdkakebollar med Kakdegsgömma
Klassisk, seg Kladdkaka i långpanna
Kladdkaketårta
Kladdkakebollar med Saltlakrits
Kladdkaka med Dulce de leche och Kinapuffar
Mjölkchokladkladdkaka
After eight- Kladdkaka
Kladdkakemuffins med Nutellagömma
Kladdkakebakelser
Fridas snabba Kladdkaka
Minikladdkaka med Tobleronegömma

LYCKA TILL! ♥

  1. När man väljer att titta på andra recept på denna sida länkas man till Vecko Revyn?????
    Mvh M Broman

  2. Mia skriver:

    Bakade denna i fredags då du la upp receptet, Supergod verkligen! Tack för receptet 🙂
    Kan du inte lägga upp tips på hur man kan slå in/ göra julklappar av julgodis?

    /Mia

    1. Hej! Vad roligt! Tack själv 🙂
      Jag håller på med ett sådant inlägg! Så det dyker upp så snart det är klart. Kram!

Lämna ett svar till Maggie Broman Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..