Choklad- och Kardemummamandlar

Hej på er raringar! 🙂
I morse vaknade jag av att sambon kollade ut genom fönstret och muttrade ”snö…”.
Haha.. Han och jag har delad åsikt kring detta med snö.
Ifall det är roligt och härligt eller bara helt jävligt.
Jag älskar snö. Speciellt första snön.
Ett glädjerus gick genom min kropp i morse när jag skuttade upp ur sängen för att kika ut genom fönstret.
Samtidigt stod sambon suckandes i hallen och letade rätt på sina mössor och vantar.. 😀
Minns alla stunder när jag var liten och första snön föll från himlen.
Oavsett vilken tid på dygnet det var så bara skulle jag ut och fånga så många snöflingor med tungan som jag bara kunde.
Det var så mysigt. Hela familjen gick ut på gården för att tävla när vi barn var små. ♥

Har ni fått någon snö än?

IMG_9344
Nu ska detta inlägg inte bara handla om snö.
Trots att snö var bland det godaste som fanns när jag var barn (vaddå, tyckde inte du det?), så ska jag faktiskt ge er recept på någonting som är SÅ mycket godare! 😉
Jag har gjort det godaste julgodis jag någonsin kunnat tänka mig. Drömgott!

IMG_9354
Jag var på vår lokala Chokladfabrik här om dagen.
Där hittade jag chokladdoppade mandlar som rullats i kardemumma. Det var bara för gott!
Var tvungen att springa in på Ica för att köpa mandlar så att jag kunde prova göra detta hemma.
Om det blev lika bra? – Bättre!
Känns givetvis alltid bättre när det är hemgjort, men detta blev verkligen hundra gånger godare, hur det nu kan vara möjligt.
De blir kanske inte sådär jättefina, men jag lovar er att smaken väger upp dess utseende.

IMG_9352
Jag blir alltid så glad när jag ska baka någonting med Kardemumma.
Det betyder att jag får använda min loppisfyndade, fina Kardemummakvarn. 🙂

IMG_9354
Tänk dig en stor mandel som doppats i vit choklad ett par gånger och sedan rullats i Kardemumma..

Choklad- och Kardemummamandlar:
35 Mandlar, oskalade
200 g Vit Choklad
Finmalen Kardemumma

Gör så här:
Smält chokladen över ett vattenbad på svag värme.
Doppa mandlarna i vit choklad och lägg dem på ett bakplåtspapper.
Lägg in dem i kylskåpet en snabbis så att chokladen stelnar.
Doppa dem sedan en gång till.
Upprepa samma procedur tills du känner att du fått ett tjockt skal av vit choklad.
Doppa dem en sista gång och låt chokladen svalna en aning på mandlarna.
Rulla dem sedan i kardemumma innan chokladen stelnat.
Låt stelna helt.
Förvaras svalt, i skafferiet till exempel.

IMG_9333
Slå gärna in ett gäng mandlar i en cellofanpåse så har du en fin och god Adventsgåva till någon du håller kär. 🙂

LYCKA TILL! ♥

  1. Linnéa skriver:

    Hej! En liten fråga bara, ska mandlarna ha skalet kvar? Tack för ett bra recept 🙂

  2. Esther skriver:

    Hej,
    Jag undrar hur du lyckades få en sån fin form på godiset. Dom är ju perfekt runda 🙂

    1. Hej! Ja, visst är de fina!
      Jag använde gummihandskar och rullade dem i händerna innan sista chokladlagret, sedan tryckte jag lite på dem medan de rullades i Kardemumma. Men alla blev inte lika fina kan jag lova! Dock lika goda! 🙂 kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..