Hemgjord Daim med mörk choklad & Apelsin

Hej på er! ♥
Äntligen fungerar vårt internet igen. Det har legat nere i två dygn.
Så eftersom att jag inte haft något internet och min sambo tydligen smög ner min iPad i sin resväska till Spanien (har fortfarande inte förlåtit honom!!), så har jag inte kunnat kika in här.
Jag har faktiskt sovit hos min mamma i natt. Det var så mysigt! Kände helt enkelt inte för att vara själv, så igår kväll stoppade jag in hundarna i buren och rafsade åt mig extrakläder sedan åkte vi över dit. Mys! Ska umgås med mamma idag igen. Hon hämtar upp mig efter jobbet om en stund och sedan åker vi ut på en liten shoppingrunda.
Tror att jag sover där inatt också. Hundarna älskar att vara hos ”mormor”. 🙂
Innan jag åker iväg så tänkte jag slänga upp ett recept på hemgjord Daim.
Denna är SÅ god! En riktig dröm.

IMG_9155
Bilderna gör verkligen inte denna diam rättvisa!
Men ändå, visst syns det att det är Daim? 😉
Denna Daim är så otroligt enkel att göra!
Fyra ingredienser är egentligen allt som krävs.
Ja, prova! Ni kommer inte bli besvikna. Jag lovar!

IMG_9147
Nu ska ni få receptet!
Detta är ett perfekt godis att lägga fram på sötbordet i Jul.
Eller ge bort som julklapp! 🙂

Hemgjord Daim:
2 dl Strösocker
2 dl Sirap, ljus
2 dl Vispgrädde
+ 125 g Mörk Choklad
+ Rivet skal av 2 Apelsiner

Gör så här:
Börja med att koka ihop strösocker, sirap och vispgrädde.
Låt koka på medelhög värme tills kolan nått en temperatur av 130°C.
Häll ut kolan på en bakpapperklädd långpanna, bred ut den tunt.
Skär kolan med en vass kniv innan den stelnat helt.
Låt sedan stelna.

Smält chokladen och riv skalet av Apelsinerna.
Pensla chokladen på daimbitarna och strö över lite apelsinskal.
Låt stalna helt.
Ät & NJUT!

LYCKA TILL! ♥

  1. Karin skriver:

    Hej! Vet du ifall det går att byta ut vispgrädden mot någon mjölkfri variant som soya eller kokosgrädde? 🙂

  2. ISA skriver:

    åh mummsi! vilken bra idé jag fick nu till julklapp, hehe 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..