Knäckiga Havrerutor i långpanna

Hej på er! ♥
Alltså, vilket väder vi har idag! Strålande sol och klarblå himmel.
Fantastiskt härligt. Och tack vare vädret så blir det en picknick ute i skogen med pappa och hundarna nu om en stund.
Jag har bakat tre sorters småkakor idag som vi tar med oss och mumsar på. Mysigt!
Ikväll kommer sambon hem. Sedan är det bara ett par dagar kvar innan vi äntligen får nycklarna till vår nya lägenhet.
Ska bli så mysigt att få komma in och pyssla med allt. OCH för att inte tala om hur SKÖNT det ska bli att få ett kontor och ett kök igen.
Ett kök som jag kan baka i. Mitt egna porslin och mina egna bakverktyg. Längtar.

IMG_8815
Här är en av de kaksorter som vi tar med oss ut i skogen.
Knäckiga Havrerutor. SÅ goda. Mina faovirkakor från en gammal bakbok.
Väldigt gammal bakbok. Väldigt gamla kakor. Men ack så goda.

IMG_8825
Jag har gjort om receptet så att det bakas i långpanna. Perfekt! Då räcker det åt många 🙂

Knäckiga Havrerutor i långpanna:
250 g Smör
2 dl Strösocker
3.5 msk Sirap
0.5 dl Vispgrädde
1 msk Vaniljsocker
5 dl Havregryn
2.5 msk Vetemjöl

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Koka upp smör, strösocker, sirap, vispgrädde och vaniljsocker i en stor kastrull.
Låt småkoka i 2-3 minuter.
Rör sedan ner havregryn och vetemjöl.
Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.
Låt svalna en aning och skär i rutor. Låt sedan svalna helt.

LYCKA TILL! ♥

  1. Wow! Så enkla ingredienser. Resultatet blev super som att äta det bästa av kolakakor, vaniljkola och havreflarn i ett. Snabbt gjort och lite disk efteråt. Gillas!

    1. Visst är de goda! Vad roligt att du gillade dem 🙂 Kram!

  2. Sussi skriver:

    De blev inte alls goda!! Smakade bara fett!!! Något måste fattas i receptet,
    typ en kakdeg under toscasmeten!!??

    1. Vad tråkigt! Dock är receptet som det ska. Ingenting fattas! Smaken är som baken :-). Kram!

  3. Helen skriver:

    De är så goda! De kakorna bakade min svärmor till mej för 20 år sedan och de har varit min favorit! Nu driver jag cafe och i veckan gjorde jag dem där för första gången. Gissa om de gick som smör!
    Helen

Lämna ett svar till Pernilla Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..