Sega Kola/Choklad- snittar

Skärmavbild 2017-08-03 kl. 19.50.57

Varför välja mellan Chokladsnitt & Kolasnitt, när du kan få båda i samma kaka?

Kola:
100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk sirap
2,25 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Choklad:
100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk sirap
2 dl mjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 180°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Nyp ihop alla ingredienser till kakorna i två olika bunkar (en för kola och en för choklad)
3. Dela varje deg i 8 delar och rulla ut dem till tunna längder.
Lägg varannan ljus- och mörk. Fyra längder trycks ihop bredvid varandra.
4. Gaffla kakorna och grädda dem sedan i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
5. Låt svalna en aning, skär i snitt och låt sedan svalna helt innan du flyttar på dem.

 LYCKA TILL! ♡
  1. Linda skriver:

    Det står bakepulver i reseptet, er det 1 tsk bikarbonat som skal i??

    1. Hej! Nej, det är inte bikarbonat. Det är bakpulver 🙂 Kram!

  2. Ser goda ut! Kan man ta bakpulver istället för bikarbonat? Hur mycket i så fall?

    1. De blir dock inte lika spröda med bakpulver, men det funkar. Ta dubbla mängden bakpulver mot bikarbonat! Kram

  3. Åh älskar kolakakor, håller med om att man inte kan få för mycket av de då det finns så himla många olika varianter. Ska testa dom här med choklad. Låter supergott!!

  4. Snittkakor kan man väl aldrig få för många av? Eller? De är ju så fruktansvärt goda. Och kan varieras i all oändlighet!!! Bloggen ska ju spegla dig så jag tycker du ska fortsätta med snittarna. Det är ju DU som bakar och bestämmer

Lämna ett svar till Linda Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..