ANNONS

Semle-whoopies

/

Imorgon är det, som många av er förmodligen redan vet, Fettisdagen.
Även kallad Semmeldagen, eller Semledagen.
Jag har ett par recept på olika varianter av Semlor här på bloggen, och nu kommer ytterligare ett toppenrecept.

Det ni kommer att få recept på idag är Semle-whoopies.
Dessa små munsbitar är hur goda som helst. Det är superenkelt att göra dem och tar knappt en halvtimme från början till slut.
Dessa är en av mina favoritvarianter på den klassiska Semlan. Om ni provbakar dem så kommer ni förstå varför.

Här nedan kommer receptet. ♥

Semle-whoopies:
100 g Smör, rumsvarmt
1 dl Strösocker
1 Ägg
2.5-3 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1.5 tsk Vaniljsocker
2 tsk Kardemumma, nystött/malen
1 nypa Salt
0.5 dl Mjölk

+ Mandelmassa
+ Grädde
+ Florsocker

Mandelmassa:
Lika delar Sötmandel & Florsocker.

Mixa till en smidig deg/smet.
Rulla till en rulle, plasta in och lägg i kylen.

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä två plåtar med bakplåtspapper.
Vispa sedan det mjuka smöret med strösockret så att du får en fluffig smet.
Rör ner ägget, och sedan de torra ingredienserna.
Tillsätt till sist mjölken och rör ihop en jämn smet.
Skeda ner smeten i en spritspåse med rund tyll.
Spritsa ut 25 små rundlar på bakplåtspappret.
Grädda i mitten av ugnen i 6-7 minuter.

Gör likadant med plåt nr. 2.

Låt kakorna sedan svalna innan du lyfter bort de från pappret.

Skiva mandelmassan och lägg tunna skivor på hälften (25) av kakorna.
Spritsa sedan över grädde, lägg på locket och pudra över florsocker.

LYCKA TILL! ♡
2
6

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00