Min sambo skakar på huvudet varje gång han öppnar kylskåpsdörren. Jag satt hela kvällen igår och kom på smarriga recept som jag ska provbaka i veckan. Först ut är världens enklaste- och godaste Lemon curd. Denna är så god att det var svårt att ens få någonting kvar till tårtan som jag ska göra i veckan.
Lemon curd passar perfekt som tårtfyllning, på kakorna eller varför inte direkt på rostat bröd? Nu ska ni få ett recept på denna ljuvliga kräm.
Ca. 3 dl.
–
Lemon Curd: 3 Ägg 1.5 dl Strösocker 1 Citron, rivet skal 1 dl Citronsaft 75 g Smör, rumsvarmt
Gör så här:
Vispa upp äggen lätt. Rör ihop ägg, strösocker, citronskal- och saft i en värmetålig skål. Ställ skålen i hett vattenbad. Värm under omrörning tills curden tjocknar. Ta skålen åt sidan och klicka ner smöret. Rör ihop en slät kräm. Häll upp på väl rengjorda burkar. – Curden håller sig ca. 1 vecka i kylskåp.