Himmelska After eight- snittar

Det finns vissa saker i livet som får en att tappa andan. Dessa kakor är en av de sakerna.
Jag hade massor med after eight hemma och var baksugen. Ville att det skulle gå fort och vara enkelt.
Så jag satte igång med Chokladsnittar. Istället för att pensla ägg- och strö över pärlsocker så tryckte jag ned after eight i längderna av kakdeg. Jag finner inga ord. De är syndigt goda.
 
 
 
Ni vet mina dumlesnittar? De blev så otroligt populära och  jag har nog screen shot’at minst 150 bilder på de kakorna som ni bakat efter mitt recept. Dumlesnittarna var verkligen himmelska. Men jag tror faktiskt att jag nu har lyckats göra kakor som är snäppet vassare. Det är helt omöjligt att bara ta en. Ni måste prova dessa!
 
 
 
Nu ska ni få ta del av detta recept.
Och som vanligt. Om ni använder er av mina bilder och recept – Länka då till min blogg! 🙂

Himmelska After eight- snittar:
150 Smör
3 3/4 dl Vetemjöl
1.5 dl Strösocker
3 msk Kakao
3 msk Sirap, ljus
1.5 tsk Vaniljsocker
1.5 tsk Bakpulver
+ 10 After eight- plattor

Gör så här:
Börja med att klä en plåt med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 175°C.
Dela after eight- plattorna i tre delar.
Nyp ihop alla ingredienser utom after eight till en smidig deg.
Rulla degen till två längder och lägg på plåten.
Tag två- och två after eight och tryck ner i degen ↓


Tryck ihop degen lite så att den ”håller fast” after eight- bitarna.

Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.
Låt svalna en aning innan du skär dem i snittar.
 
 
 
Serveras gärna nygräddade till ett glas med iskall mjölk.
Men kakorna är lika goda dagarna efter! 
De går utmärkt att frysa dessa kakor.
 
 
 
 
 
 LYCKA TILL! ♡
 
 
 
 
  1. Såg så fram emot dessa kakor. Fick först jobba degen i över 30min för att den skulle gå ihop sig övht. Den över 20min i ugnen o de flöt inte ut. Hann bara bli mörk på ytan.Vet inte alls vad som felas …

    1. Hmm.. Undra om du inte råkade ha i lite för mycket mjöl? Ibland kan det bli så att måtten blir väldigt packade, och då har man i för mycket mjöl utan att egentligen veta om det. Kram!

        1. Vad roligt att du gillade dem! Tack själv för att du delar med dig. Kram <3

  2. Lina skriver:

    Hej, bakade dom här igår och blev mycket goda, men mina snittar blev så små inte alls lika långa och fina som dina? Och 10 after eight räckte inte haha måste gjort något galet. Ska dom typ vara hårda när dom kommer ut?

    1. Hej! Hur delade du dina after eight? Mina är inte heller så långa egentligen.. Kanske ser de längre ut än vad de är? 🙂
      Ja, det är ju småkakor. Men direkt efter gräddning så ska de vara mjuka. När de svalnat/stelnat helt så blir de lite seg/hårda. Bra att de blev goda i alla fall. Kram!

  3. Linda skriver:

    Goda!
    Behövde 18 min i min ugn.

  4. Anna skriver:

    Testade att baka dessa i helgen! Och så goda de blev, kommer garanterat att göra dem fler gånger 🙂

  5. Anna skriver:

    Testade att baka dessa i helgen! Och så goda de blev, kommer garanterat att göra dem fler gånger 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..