Fridas sega Dumlesnitt

Dumle. Vad kan någonsin gå fel när det kommer till att baka med Dumle?
Jag älskar dumle i alla dess former. Speciellt i den formen som jag kommer att skriva om idag.
Småkaka. Dumle & kaka. Hur gott låter det? – Försvinnande gott.
 
 
 
I förra veckan, innan jag och Robert åkte på Enduro-SM, så bakade jag dessa kakor.
De tog slut innan de hann svalna helt och sedan dess har jag drömt om dessa kakor.
Jag har nästan vaknat mitt i natten av att jag måste äta dessa kakor. De är himmelska.
 
 
 
Nu ska ni få ta del av mitt recept på mina sega Dumlesnitt.
 
Fridas sega Dumlesnitt:

150 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Strösocker
1.5 msk Vaniljsocker
1.5 msk Sirap, ljus
3 3/4 dl Vetemjöl
1.5 tsk Bakpulver
+ Dumle

 
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Nyp ihop alla ingredienser utom dumlen till en smidig deg.
Rulla ut degen till fingertjocka längder.
Dela dumlekolorna  på mitten.
Tryck ner dumlen såhär i kakdegen ↑

Kakdegen kommer att flyta ut ganska mycket i ugnen, så lägg dem inte för tätt på plåten.
Gräddas i mitten av ugnen i ca 12 minuter.

Låt kakorna svalna en aning innan du skär dem i snitt.
Förvaras i en burk med lock. Går även utmärkt att frysa in.
 
 
 
 ♥
 
 
 LYCKA TILL! ♡
 
 
  1. Zofi skriver:

    Gör efter detta recept men gör istället små bollar som jag delar på mitten, lägger i 1/4 dels dumle imellan de två halvorna och ser till så dumlen täcks. Lägg i stora bullformsr o in i ugnen. Blir supergoda hårda kakor;-) tack för receptet!! (Hon som inte kan motstå att laborera)

  2. Nora skriver:

    Hej! jag och min kompis testade göra dessa kakor. de blev såå goda, men vi fick inte snittarna att stelna till. jag vet att de ska vara sega/lite mjuka men våra blev så mjuka att de föll sönder när vi skulle flytta över dem från plåten. brukar ha detta problem med vanliga kolasnittar också, har du någon idé om vad felet kan vara, eller hur man får dem hårdare?

  3. Johanna skriver:

    Dom var supergoda!

    Mina blev visserligen inte så fina som dina, men så goda.
    Sega och mums!

    Kommer nog göras flera gånger i nu och i framtiden ^^

  4. de här snittarna har blivit jättepoppis här hemma. Bakar dem jätteofta! Alla som kommer och hälsar på frågar efter receptet. tack för att du delar med dig! Kram Malin

    1. skriver:

      Åh! Så roligt att höra. Tack själv snälla du! 🙂 kram.

  5. Anette skriver:

    Kanongott, är som att äta godis, jag och mitt barnbarn har precis bakat dem idag.

    1. skriver:

      Vad roligt! 🙂 kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..