ANNONS

Nutellabollar

/

Ni som har följt mig på Bloggen & Instagram länge vet att jag håller hårt i mitt hemliga recept på Chokladbollar.
Nu är det så att jag har satt ihop ett nytt recept. Ett recept som till och med blev godare än mitt hemliga som jag har utvecklat under flera års tid?!
Så bara för att dessa Nutellabollar är min vision av himlen så tänkte jag dela med mig av receptet till er.
Ni kommer aldrig någonsin göra andra chokladbollar efter ni provat dessa. De är att dö för, bokstavligen.
Favoriten att rulla bollarna i för min del är Pärlsocker & Kokos. 

Men till kalas och andra roliga evenemang är det fint med lite färg också!

Vilken är din favorit att rulla Chokladbollar i?

Lova mig att skriva vad ni tycker om mina Nutellabollar ifall ni provbakar dem, okej? 🙂
Ingredienser:
200 g Smör, rumsvarmt
2 dl Strösocker
1.5 dl Vispgrädde
2 tsk Vaniljsocker
2.5 msk Kakao
6 msk Oboýpulver
1 dl Nutella
1 nypa Salt
13-15 dl Havregryn – efter behov så klart

Pärlsocker/Kokos/Strössel
Gör så här:
Vispa smör och socker fluffigt med elvisp.
Häll i grädden och vispa på hög hastighet tills du har en fluffig och ljus smet, ca 2 minuter.
Tillsätt vaniljsocker, kakao, obóypulver, salt och nutella.
Vispa ihop till en jämn smet.
Tillsätt till sist havregryn och vispa på medelhög hastighet med elvispen.
Meningen är att havregrynet ska krossas med elvispens hjälp.
Ställ sedan smeten i kylskåpet i minst 30 minuter.

Rulla till bollar och rulla sedan i t.ex. pärlsocker.

Förvara dina Nutellabollar i en tätslutande burk i kylskåpet.
Går även utmärkt att frysa.
Såhär kladdiga och mjuka blir dem när de stått framme en stund i rumstemperatur.
De är himmelska.
 
LYCKA TILL! ♡
 
55
15

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00