ANNONS

Dulce de leche Glass

/
Jag. Finner. Inga. Ord.
 
 
 
För ett par dagar sedan upptäckte jag en burk Dulce de Leche längst in i mitt bakskåp.
Det passade så himla bra att den kom fram precis i det ögonblick som jag var sugen på att baka men hade noll inspiration. Så jag kollade lite vad som fanns hemma, och något jag alltid har mycket av är ägg och grädde. Två minuter tog det innan jag satte igång och började tillverka min egna Dulce de Leche Glass.
 
 
 
Jag som absolut inte är någon ”Kulglass-människa” blev kär i min egna glass.
Det finns inte ord som kan förklara hur ljuvligt denna smakar. Ni MÅSTE prova!
 
 
 
Ingredienserna är få och arbetsinsatsen väldigt liten. Perfekt om ni frågar mig!
Ingredienser:
5 dl Vispgrädde
4 Äggulor
0.4 dl Muscovadosocker, ljust
1 burk Dulce de Leche 
 
Gör så här:
Börja med att separera äggen. Vitor för sig och gulor för sig.
Vispa sedan 4 äggulor ihop med muscovadosockret tills det blir ljust och fluffigt.
Vispa sedan ner all dulce de leche.
Vispa grädden för sig.
Rör sedan ner den vispade grädden i äggsmeten, vispa ett par sekunder med elvispen så att du får en jämn glassmet.
Häll över glassmeten i din glassmaskin och kör den tills glassen fått en tjock och fin konstistens, ca 40 min.
Häll sedan upp glassen i en frystålig form, plasta in och ställ in i frysen minst 4 timmar, helst över natten.
Detta recept går att göra utan glassmaskin också.
Då tillsätter du två äggvitor som du vispar till ett hårt skum.
Vänd ner äggvitorna tillsammans med grädden i glassmeten.
Frys sedan glassen direkt och låt den stå i frysen minst 4 timmar.
 
 
 
 
Ett tips är att servera glassen i fina strutar.
Doppa dem i smält choklad och sedan i strössel.
Ni kan även sätta på marshmallows när chokladen svalnat lite på struten.
 
 
 
 
 
LYCKA TILL! ♡
 
20
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00