ANNONS

Chokladbollswhoopies med Hallonmousse

/
Alltså Wow! Detta är magiskt!! 
 
 
 
Fluffiga Chokladbollar med en fräsch Hallonmousse, vad kan gå fel? – Ingenting!
Det var bland det bästa jag någonsin gjort. En av mina bättre idéer faktiskt. Blev supernöjd!
Det roliga är att jag inte vet hur jag fick idéen att göra Whoopies av Chokladbollar.
 
 
 
Det blev en blandning av Chokladbollar, Hallon & Kokos. Utsökt om ni frågar mig!
Jag tänkte dela med mig av detta recept till er. 
 
Fluffiga Chokladbollar:
200 g Smör
10 dl Havregryn, gärna fiber
1,5 dl Vispgrädde
2 dl Strösocker
2 msk Vaniljsocker
4 msk Kakao
3 msk starkt Kaffe
1 nypa salt

+ Kokos att rulla i
Gör så här:
Börja med att röra smör och socker fluffigt.
Vispa ner grädden och kör med elvisp på hög hastighet tills du fått en porös smet.
Vispa ner kaffe, kakao, vaniljsocker och salt.
Vispa ihop till en jämn smet.
Vispa sedan ner havregryn och kör med elvispen tills havregrynet krossats en aning.
Ställ smeten i kylskåpet i minst 30 minuter. 
 
Hallonmousse:
2.5 dl Hallon
0.5 dl Strösocker
0.5 msk Gelatinpulver
1.5 dl Vispgrädde
 
Gör så här:
Lägg 0.5 dl hallon åt sidan och koka upp resterande tillsmmans med sockret i en kastrull.
Låt gelatinet svälla i 1 msk vatten och rör sedan ner det i hallonpurén.
Vispa grädden hårt.
Vänd ner hallonpurén i grädde och vänd försiktigt om.
Låt stå i kylskåpet tills det stelnat en aning.
 
När smeten stelnat så trycker du ut den till en 2 cm tjock platta på ett bakplåtspapper.
Stansa sedan ut cirklar av chokladbollssmeten och vänd dem sedan i kokos.
Lägg på en tallrik och ställ in i kylskåpet en stund.

Tag sedan ut dem och spritsa på lite hallonmousse på hälften av alla chokladbollsplattor.
Lägg sedan på den andra hälften på hallonmoussen, så att det blir två chokladbollsplattor med hallonmousse emellan. 
Ställ in dem i kylskåpet så att de får sätta sig ordentligt, samt stelna lite.
 
 
 
Servera dessa himmelska godbitar precis som de är.
 
 
 
 
 
LYCKA TILL! ♡
 
28
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00