ANNONS

Chokladbollar med Dulce de Leche-gömma

/
Finns det någon här bland mina fina läsare som inte har smakat Dulce de leche?
Eller kanske inte ens vet vad det är för något som alla tjatar om?

Dulce de leche är en slags kolakräm som framställs genom att man kokar mjölk och socker på svag värme under lång tid. En tredje ingrediens som man oftast tillsätter är vanilj.
Enklast gör du krämen genom att sjuda en konservburk med kondenserad mjölk i en kastrull med vatten i ett par timmar. Själva namnet ”Dulce de leche” betyder Sötad mjölk – och det är ju precis vad det är!
 
 
Jag har länge haft en burk med redan färdig Dulce de leche i bakskåpet, så igår var det dags att göra något med den. Jag valde då att göra Chokladbollar med Dulce de leche- gömma. Smaken är bortom denna värld!
 
Ingredienser:
150 g Smör
1 1/2 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
3 msk starkt Kaffe
1 1/2 msk Kakao
1 1/2 msk Oboýpulver
5-6 dl Havregryn

1/3 burk Dulce de leche
Kokos/Pärlsocker
 
Gör så här:
Häll alla ingredienser (utom Dulce de leche & kokos) i en stor bunke.
Arbeta ihop till en jämn chokladbollssmet med hjälp av en elvisp.
Rulla till bollar.
Gör ett litet hål med lillfingret i varje chokladboll.
Tryck ner lite kolakräm och nyp sedan ihop bollen innan du rullar den i t ex. kokos.
Förvaras i kylskåpet i en burk med lock!
 
 
LYCKA TILL! ♡
 
18
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00